L’Ajuntament de Roquetes congela els impostos per segon any consecutiu

Redacció
02 de desembre del 2014
Actualitzat el 03 de desembre a les 19:46h
L’Ajuntament de Roquetes ha decidit congelar els impostos, taxes i preus públics de les ordenances municipals per a l’any vinent. La mesura aprovada per l’equip de govern d’ERC i CiU ha comptat amb el suport del PP i l’abstenció del PSC i PxC. La regidora d’Hisenda, Tere Moreso, ha explicat que “l’Ajuntament és conscient de les dificultats econòmiques que passen moltes famílies i que per això s’ha decidit per segon any consecutiu no apujar l’import de les ordenances”, afirma en una nota de premsa de l’Ajuntament.

Un dels impostos que més afecten les famílies és el de béns i immobles, l’IBI. Tot i que l’import cadastral ve marcat per l’Estat, a Roquetes també s’ha decidit no incrementar la part que poden gravar els ajuntaments.

A més de no incrementar l’IBI per l’any 2015, la regidora d’Hisenda, Tere Moreso, ha explicat que l’any vinent es fraccionarà el cobrament de l’IBI en dos rebuts. Roquetes també ha creat una nova bonificació del 50 % en la taxa dels drets d’examen, a més de mantenir les bonificacions existents del 50 % en l’IBI per a famílies nombroses, el 50 % de la plusvàlua de transmissions de terrenys i la bonificació en les llicències de construcció de fins al 50 %.