Alfons Montserrat haurà de comparèixer a la Comissió Pujol

CiU aporta el seu nom després d'acceptar la citació dels implicats en el 'cas Palau', 'Pretòria', 'Treball' o 'Pallerols'.

Redacció
02 de desembre del 2014
Actualitzat a les 20:38h
Alfons Montserrat i Manel Martí durant la compareixença d'este migdia.
Alfons Montserrat i Manel Martí durant la compareixença d'este migdia. | S.C.
 

Alfons Montserrat i Manel Martí en una foto d'arxiu. Foto: S.C.
 

La Comissió del Frau i la Corrupció Política, més coneguda com a Comissió Pujol, va aprovar ahir a la tarda en la seua primera sessió 43 noves compareixences.

CiU i PSC van fer una passa enrere i van acceptar les compareixences que fa quinze dies van rebutjar, entre les quals els dels implicats en casos com Palau, Pretòria, Treball, Pallerols o Mercuri que han afectat tant els socialistes com la federació sobiranista.

L'abstenció de CiU que ha permès la citació d'estos noms, però, ha tingut un preu. La federació ha aportat un llistat de vuit noms més, relacionats amb ERC, PSC i ICV, entre els quals hi ha l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat.

Montserrat haurà de comparèixer, a petició de CiU, en relació al cas Carraus, que investiga la possible comissió de delictes continuats contra l'administració pública en 35 concursos públics d'obres de la localitat i pel qual tant ell com el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, van ser citats a declarar en qualitat d'imputats l'octubre passat. Un cas que, precisament, va ser denunciat a la Guàrdia Civil per un militant de CiU.

Entre els nous compareixents aprovats ahir hi figuren els expresidents del govern espanyol José María Aznar i Felipe González; el conseller d'empresa i ocupació, Felip Puig; l'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i també Fèlix Millet, Jordi Montull, Javier de la Rosa i Joan Piqué Vidal. 

Les compareixences aprovades són fruit d'una proposta conjunta d'ERC, ICV-EUiA, C's i la CUP i de les propostes que han presentat per separat CiU, ICV-EUiA i C's. Totes les compareixences que els grups han sol·licitat s'han aprovat, tret de la del president de la Generalitat, Artur Mas, demanada per C's.

Llistat de compareixences aprovades.