USTEC reclama disculpes públiques a Bel i Roigé per l'incident de la recollida de sinatures el 9-N

El sindicat mostra el permís concedit per la Junta de Govern Local | USTEC-STES, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) i les formacions CUP, EUiA i ICV envien una carta pública a Bel i Roigé

Redacció
28 de novembre del 2014
Actualitzat el 01 de desembre a les 9:31h
Entitats impulsores de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre el sistema educatiu català, concretament USTEC-STES, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) i les formacions CUP, EUiA i ICV han remès una carta a l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i a la regidora Meritxell Roigé en relació a l'incident succeït el passat 9-N durant la jornada participativa sobre el futur polític de Catalunya, en què dos membres d'USTEC, Maria Bernal i Juli Lloras, es trobaven recollint signatures davant de l'institut de l'Ebre, quan, segons la seua descripció l'alcalde i Roigé es van encarar amb ells i els hi van fer retirar la parada malgrat disposaven dels permisos. 

Segons consta a la carta, el 17 de novembre Juli Loras va rebre un permís, concedit per unanimitat per la Junta de Govern Local, per a posar parades de recollida de signatures els dies 5 de novembre –a la plaça de l’Àngel-, 9 de novembre –a l’alçada de l’institut de l’Ebre- i 19 de novembre –a la plaça de l’Àngel-. L’acord de la Junta de Govern Local és del 3 de novembre, està signat pel secretari el 4 de novembre i inclou en el segon punt que s’ha de notificar a la persona interessada.

"És una irregularitat manifesta per part de l’Ajuntament fer pagar taxes d’ocupació de l’espai públic quan encara no se sap si la Junta de Govern concedirà o no el permís per a esta ocupació. De fet, la pràctica habitual a Tortosa, segons que hem constatat parlant amb d’altres entitats, és que la Policia Local accepta com a permís concedit la sol·licitud i el justificant del pagament de les taxes esmentades. De fet, és habitual que no es comunique als sol·licitants la concessió del permís. I d’això, vostè, senyor Bel, com a alcalde, i vostè, senyora Roigé, com a membre de l’equip de govern, és molt difícil de creure que no n’estan al cas", lamenta l'escrit.

L'escrit considera també que l'actitud de l'alcalde durant l'episodi descrit "raneja la
prevaricació" i lamenta novament que se'ls hi volgués retirar la parada quan ha quedat demostrat que la Junta de Govern Local li havia concedit el permís. 

"En conseqüència, els exigim una explicació pública i objectiva del que van fer el 9-N i
que ens demanen disculpes públiques pel seu comportament d’aquell dia. Esperem que l’explicació i les disculpes siguen satisfactòries. En cas contrari, considerarem seriosament la possibilitat de seguir denunciant-los amb més energia", conclou la carta.