Protecció Civil realitza un simulacre d'emergència química a l'empresa Ercros de Tortosa

Redacció
26 de novembre del 2014
Actualitzat a les 12:37h
Imatge del simulacre a Ercros.
Imatge del simulacre a Ercros. | Protecció Civil

Este matí ha tingut lloc un simulacre d’accident químic a la indústria Ercros S.A, ubicada al Polígon Industrial Baix Ebre, a Tortosa. L’exercici ha simulat la ruptura parcial de la columna de separació del formol-metanol i el vessament d’este producte, que ha estat contingut a la cubeta de la planta de producció.
 
L’objectiu del simulacre ha estat practicar el correcte funcionament del pla d’autoprotecció de la fàbrica i el funcionament dels equips interns d’intervenció. També ha servit per comprovar la viabilitat d’una evacuació de personal amb els mitjans propis de l’empresa, en el moment que es detecta l’emergència.
 
En detectar l’accident, l’empresa ha activat el seu Pla d’Autoprotecció i ha iniciat el protocol de trucades i avisos en cas d’emergència a la Policia Local de Tortosa, telèfon d’emergències 112 i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil.
 
Durant les tasques d’intervenció, un Bomber ha simulat resultar ferit lleu i ha estat atès pel Sistema d’Emergències Mèdiques in situ sense que hagi calgut traslladar-lo a cap centre hospitalari.
 
A més de l’equip de primera intervenció de la fàbrica, hi han participat efectius dels Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
El centre d’Ercros a Tortosa, que opera dins de la Divisió de Química intermèdia d’Ercros, té acreditats els seus sistemes de gestió de la prevenció, ambiental i de qualitat, segons les normes OHSAS 18001, ISO 14001 i ISO 9001, respectivament. A més, està inscrit al registre de sistemes de gestió i auditoria ambiental EMAS (Eco-Managment and Audit Scheme), de caràcter voluntari i un dels més exigents a Europa.