A punt per a la TEDx Amposta 2014?

Artur Tallada
25 de novembre del 2014
Actualitzat el 26 de novembre a les 9:37h
Imatge promocional del TEDxAmposta.
Imatge promocional del TEDxAmposta. | TEDxAmposta

El divendres 28 de novembre se celebrarà la segona edició de TEDx Amposta. La primera edició es va realitzar l'any passat, el 2013, però la data i l'horari que es va fixar va coincidir de ple amb les meues obligacions laborals, i malauradament em vaig quedar amb les ganes d'assistir-hi. Esta vegada es celebrarà en divendres a partir de les quatre de la tarda i això, almenys a mi, em facilita poder-hi assistir.
 
És fàcil que us pregunteu que és això de TEDx Amposta. El lema dels esdeveniments TED és Ideas worth spreading (idees que val la pena difondre). Es tracta d'un esdeveniment en el qual s'organitzen un seguit de conferències de curta durada (uns 18 minuts o menys cadascuna) on els ponents exposen les seues idees de la forma més innovadora i més atractiva possible. Normalment els ponents són gent significativa per la seua tasca professional, per les experiències vitals o per les seues sorprenents idees; i això exposat de forma breu però intensa i atractiva fa que, en molts casos, els missatges o idees clau que es transmeten siguen potents, impulsors, generadors de canvis i actituds.
 
Les conferències s'enregistren en vídeo i són compartides a través d'Internet; per acabar-ho d'adobar l'organització de l'esdeveniment (TED és una organització que depèn d'una associació sense ànim de lucre) vigila per tal que es mantinguen uns estàndards que n'asseguren la qualitat. Són una mena de requisits que cal complir per tal que la trobada puga incorporar la marca de qualitat TED.
 
Jo mateix em confesso un apassionat dels esdeveniments TED que es realitzen per tot el planeta. No perquè n'haja assistit a cap; de fet m'estrenaré en esta ocasió, sinó perquè el fet de remenar entre els diversos vídeos que oferixen a la pàgina web ja forma part de la meua rutina setmanal. És una de les meues fonts d'aprenentatge informal, i us recomano fortament que el visiteu.
 
Per a esta edició de 2014, els ponents que intervindran provenen de camps i sectors de coneixement molt diversos. Tots, amb les seues idees, contribuiran a donar un impuls a una de les activitats més vinculades a la innovació i a la difusió del coneixement que es realitza al territori. Si us interessa la proposta, ens hi veiem!

Més recursos:

Què és un esdeveniment TED?: Informació de la Viquipèdia.
TEDx Amposta 2013: Visualitza les xerrades de l'edició del 2013