Polèmica pel nomenament de l'ampostina Maite Masià com a número dos de l'Oficina Antifrau

L'exdirectora de l'ICAEN apareix involucrada en la trama de les ITV com a persona clau per arreglar concursos d'eficiència energètica

Redacció
24 de novembre del 2014
Actualitzat a les 14:32h
Maite Masià, encara com a directora de l'ICAEN, al costat de Felip Puig.
Maite Masià, encara com a directora de l'ICAEN, al costat de Felip Puig. | Gencat

Maite Masià, encara com a directora de l'ICAEN, al costat de Felip Puig. Foto: Gencat

 
L'ampostina Maite Masià, que havia estat fins ara directora de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), ha estat ratificada, amb els vots de CiU i PSC, com a nova directora adjunta de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC).

Masià ha estat nomenada pel director de l'OAC, Daniel de Alfonso, però la seua arribada al càrrec no estat exempta de polèmica. De fet, diversos mitjans destaquen que en la Comissió d'Afers Institucionals, on es va votar la ratificació els grups d'ERC, ICV, la CUP, C's i PP,  van deixar palès la seua desconfiança en el nomenament de Masià, en ser considerada una de les persones clau en la trama del cas ITV -a través de la qual s'atorgaven de forma fraudulenta els concursos de les estacions d'inspecció- pel qual es troba imputat Oriol Pujol. 

L'ampostina apareix en les converses telefòniques recollides al sumari d'este cas com a persona clau -com a directora de l'ICAEN- per arreglar els concursos públics relacionats amb l'eficiència energètica dels edificis oficials de la Generalitat i també subvencions a la trama.

Durant el debat a la comissió, a més, la diputada de Ciutadans, Carina Mejías, va subratllar que Masià "va redactar l'últim informe de la comissió d'investigació del cas Palau dient que no hi havia indicis fefaents que CiU s'hagués finançat irregularment amb comissions il·legals".