La Setmana de la Ciència du els verins al Museu de Terres de l'Ebre

L'herpetòleg Guillem Alemany impartirà la conferència 'Els verins de la natura, un perill i una oportunitat'

Redacció
19 de novembre del 2014
Actualitzat a les 14:41h
Exemplar de granota fletxa.
Exemplar de granota fletxa. | Cedida

Del 14 al 23 de novembre se celebra a Catalunya la 19a edició de la Setmana de la Ciència. Es tracta d’una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació dins de la qual es programen un ampli ventall d’activitats de divulgació científica arreu del territori, com jornades de portes obertes, exposicions, conferències, jocs, tallers científics, etc.
 
Com cada any, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Parc Natural del Delta de l’Ebre participen en les activitats de la Setmana de la Ciència amb la programació d’una conferència que, en esta ocasió, i sota el títol Els verins de la natura, un perill i una oportunitat vol acostar al públic aspectes poc coneguts dels verins que podem trobar a la natura. La conferència estarà impartida per Guillem Alemany Corzo, herpetòleg responsable i cuidador de l’exposició Enverinats, que es pot visitar al Museu Blau a Barcelona.
 
Els verins han aterrit i fascinat els humans des dels orígens perquè són un perill ocult a la vista i a vegades incomprensible. Ser víctima d’un gran depredador és molt diferent que ser-ho d’una criatura petita i misteriosa dotada de poder letal. A la conferència es parlarà també de la funció i els usos del verí, per tal de desmitificar creences i desvetlar facetes desconegudes d’esta substància tòxica capaç de matar un home en dos minuts, però també de ser útil en el tractament de malalties com l’Alzheimer o l’epilèpsia.
 
Serps com la mamba verda (també coneguda com la serp de les set passes o la cobra reial), llangardaixos com el monstre de Gila, granotes com la de punta de fletxa verinosa blava, escorpins, aranyes com la taràntula babuïna daurada o la popular viuda negra, i insectes com la xinxa assassina són alguns dels animals més verinosos i letals del planeta dels que es parlarà al llarg de la conferència. A més, els assistents a l’acte també es podran contemplar en viu algunes d’estes espècies.

Dia: 21-11-2014
Horari: Divendres 21 de novembre a les 19.30 h.
Lloc: Sala d’actes del Museu de les Terres de l’Ebre