Tortosa preveu enllestir la renovació de l'enllumenat a principi del 2015

Redacció
17 de novembre del 2014
Actualitzat el 18 de novembre a les 15:41h
Ferran Bel mostra les lluminàries que s'estan instal·lant per renovar les actuals.
Ferran Bel mostra les lluminàries que s'estan instal·lant per renovar les actuals. | Ajuntament de Tortosa

La renovació de l’enllumenat públic de Tortosa s’ha d’acabar a primers del 2015, segons les previsions de l’Ajuntament, que ha explicat avui que la substitució de les més de 8.000 làmpades i quadres elèctrics obsolets dels barris i pobles del municipi ha arribat ja al 30 %. L’Ajuntament va adjudicar a la UTE SECE-ACSA, per un període de 12 anys, el subministrament, manteniment i millora de les instal·lacions d'enllumenat públic i semafòric. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat del regidor de Serveis, Domingo Tomàs, i dels representants de la concessionària, han comparegut avui per explicar com s'està fent esta renovació.

En este sentit han explicat que els operaris de l'empresa adjudicatària estan treballant simultàniament amb cinc equips en diferents punts del municipi. Els equipaments que substituïxen són lluminàries obsoletes de vapor de mercuri, vapor de sodi i fluorescents -totes de molt baixa eficiència energètica- que són substituïdes per làmpades de vapor de sodi d'alta pressió, d'halogenur metàl·lic i LED, equips més eficients i amb menor consum.

L'alcalde ha explicat que allí on ja s'ha actuat, la ciutadania pot apreciar un canvi molt significatiu i ha demanat paciència a la resta en la mesura que la renovació s'està fent gradualment i finalitzarà en els pròxims mesos. Una vegada finalitzades les lluminàries, s'iniciarà la renovació de semàfors. Bel ha recordat que “feia molts anys que no s'invertia a Tortosa en renovació lumínica i que mai s'havia fet una actuació integral d'esta envergadura”. Si fins ara el cost i el manteniment de l'enllumenat li representava a l'Ajuntament uns 900.000 euros/any, amb l'externalització s'aconseguirà un estalvi de 200.000 euros/any, inclosa la inversió inicial, que s'estima en uns 1,7 milions d'euros.