Veïns d'Horta de Sant Joan voten a Tortosa per denunciar que no van poder votar al poble el 9-N

Redacció
15 de novembre del 2014
Actualitzat el 28 de novembre a les 9:51h
Alguns hortolans fent cua per votar.
Alguns hortolans fent cua per votar. | Jordi Sebastià

Alguns hortolans fent coa per votar. Foto: Jordi Sebastià


Una trentena de veïns d'Horta de Sant Joan s'han concentrat este matí davant la seu de la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, a Tortosa, en protesta pel fet que no poguessen votar el 9-N passat al poble.

Posteriorment han entrat a la delegació per poder exercir el seu dret a vot en el procés de participació sobre la independència de Catalunya. Allà han estat atesos pel delegat del Govern, Xavier Pallarés, i el cap de l'Oficina del Delegat, Joan Pere Gómez. Tots dos han atès en els darrers dies els votants que s'han dirigit a la delegació -i que tenen temps de fer-ho fins al 25 de novembre- per tal de no involucrar funcionaris per les possibles implicacions legals que se'n puguen derivar.

El portaveu d'Orta Decideix, la plataforma constituïda arran de la impossibilitat que han tingut els hortolans de votar al poble, Xavier Fortuño, ha posat de manifest que l'estratègia de la Generalitat d'ubicar el punt de votació a Gandesa i facilitar els desplaçament els votans  "ha fracassat", i que tot plegat va comportar "abstenció i despeses", ha assegurat.

D'altra banda, Xavier Pallarès ha insistit que es va treballar fins l'últim moment perquè Horta tingués una urna i ha justificat que van haver de ser molt "escrupolosos".