Presentat l'estudi de la nova carretera entre Riba-roja i la Granja d'Escarp

Redacció
11 de novembre del 2014
Actualitzat el 12 de novembre a les 8:48h
Mapa de la nova carretera.
Mapa de la nova carretera. | Gencat

Mapa de la nova carretera. Foto: Gencat


El director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, ha presentat este matí a Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) i a la Granja d’Escarp (Segrià) l’estudi de la nova carretera que unirà estes poblacions. La carretera està prevista des de fa anys com a part del Pla d'Evacuació Nuclear de Tarragona (PENTA). El 1997, de fet, es va inaugurar a Riba-roja d'Ebre un gran pont de formigó per salvar el riu i connectar el poble amb la carretera, que havia de donar una sortida al nord en cas d'accident nuclear. Avui en dia, però, el pont de Riba-roja d'Ebre continua connectat a un camí de terra. Es tracta, a més, d'una reivindicació històrica que es remunta als anys 30. 
 
La secció de la nova carretera serà de 8 metres i estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals de 0,5 metres d’amplada. El traçat s’inicia al pont sobre l’Ebre de Riba-roja i finalitza en una rotonda de l’LP-7041, que dóna entrada a la Granja d’Escarp. A més dels municipis esmentats, també abasta els d’Almatret i Seròs.

El departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat recentment el procés d’informació pública de l’estudi informatiu i de l’estudi d’impacte ambiental de la nova carretera, que permetrà millorar la mobilitat comarcal i l’accessibilitat de diverses poblacions. La nova via, que  tindrà una longitud d’uns 27 quilòmetres, tindrà una inversió estimada en 40 M€.
 
Actualment, la comunicació entre Riba-roja d’Ebre i la Granja d’Escarp es du a terme mitjançant la C-12 (eix de l’Ebre) des de Riba-roja d’Ebre a Maials i la carretera C-45 de Maials a Serós. A partir de Maials, la carretera LV-7046 permet accedir a Almatret i a partir de Serós, la carretera LP-7041 permet arribar a la Granja d’Escarp. En total, este itinerari suma prop de 50 quilòmetres.
 
La nova carretera, molt reclamada pel territori, permetrà connectar més directament estos municipis, escurçar aquests recorreguts, millorar les condicions en la conducció i dotar d’una altra sortida a Almatret, que només està comunicada per l’LV-7046. Així mateix, per a la població de Riba-roja d’Ebre, la carretera ara en informació pública dóna una nova comunicació cap al nord-est.