Amics dels Castells dedica la XIX Diada a la guerra de Successió a Tortosa

Tindrà lloc el diumenge 16 de novembre

Redacció
04 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:46h
990_1415122946cartellxixdiada1
990_1415122946cartellxixdiada1
Enguany, la XIX Diada dels Amics dels Castells a Tortosa, amb motiu del tricentenari que se celebra a Catalunya, estarà dedicada a la Guerra de Successió. La jornada lúdica i cultural, segons ha presentat avui Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa, tindrà lloc el proper diumenge 16 de novembre a partir de les 9.00 hores i fins al mig dia. El lloc de concentració serà el fossar del baluard del Carme, on està situat l'aparcament de l'hospital Verge de la Cinta.

Així, la Diada servirà per explicar la importància de Tortosa en el conflicte, on va tindre lloc el famós setge de 1708, amb més de 30.000 soldats a més de la gent de la ciutat, la segona en habitants en la Catalunya de l'època. Les explicacions aniran a càrrec dels estudiosos en Belles Arts i Història com Ramon Ruiz, Gerard Climent i Jordi Jordan.
El recorregut de la Diada serà el baluard del Carme, el convent de Santa Clara, l'antic convent de Sant Joan amb una visita al retaule de Santa Càndida i Santa Còrdula, recentment restaurats; també hi haurà una explicació detallada de la façana principal de la Catedral, construïda en aquella època així com una explicació de l'antic convent dels Carmelites, avui dia, l'escola pública de Remolins. Tots els interessats en participar poden anar a les 9.00 hores al lloc de concentració.

El president d’Amics dels Castells, Jordi Jordan, ha convidat tothom a participar, "perquè hem de conèixer el nostre patrimoni i la nostra història per després poder-lo valorar i fer que siga útil per al desenvolupament econòmic i social de la Tortosa actual", afirma en una nota de premsa. De fet, Jordan ha recordat que "no hem de mirar la història de Tortosa amb nostàlgia, sinó com una oportunitat de futur, i per això és clau que la coneguem i la posem en valor ja que tenim un dels conjunts patrimonials més importants de tot Catalunya", afegix.