La costa de l'Ametlla i l'Hospitalet registra 8 sismes en una setmana

El de més magnitut ha arribat als 2,9 graus a l'escala de Richter i no es té constància que haja causat danys materials o personals | La zona dels terratrèmols es troba ben a prop de la central nuclear de Vandellòs

Redacció / S.C /L.S.
04 de novembre del 2014
Actualitzat el 06 de novembre a les 9:28h
Imatge de la platja del Torn de l'Hospitalet de l'Infant.
Imatge de la platja del Torn de l'Hospitalet de l'Infant. | CostaDiari.cat

Epicentre de l'últim dels sismes d'este matí. Foto: IGN



Des del 28 d'octubre passat la costa de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) ha registrat fins a 8 terratrèmols de baixa intensitat, segons les dades de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN), depenent del ministeri de Foment.

Precisament este matí s'han donat els sismes de més intensitat. Segons l'IGN, a les 9.42 hora catalana s'ha produït un sisme de 2.9 graus a l'escala de Richter detectat a la zona referenciada per l'IGN com a 'Costero Catalana' (al terme de l'Hospitalet de l'Infant). Tan sols una estona abans, a les 8.59 del matí i a la mateixa zona se n'ha produït un de 2.8.

El cas és que almenys des del 28 d'octubre ja s'han detectat petits sismes a la mateixa zona. Tot i que sovint han estat referenciats per l'IGN com a 'Ametlla de Mar' o com a 'Costero Catalana', estem parlant sempre, segons mostren els mapes, de la costa que separa ambdós municipis i on es troba la central nuclear de Vandellòs II.

Així, ahir s'en va registar un a la zona 'Ametlla de Mar' d'1,5 graus. I en esta mateixa zona el 30 i 31 d'octubre se'n van produir 2 més de 1,6, 2,6 i 1,8 graus respectivament. I un altre d'1,3 el dia 1.

L'última tensió sísmica recent que consta a la web de l'IGN és del 28 d'octubre passat. Localitzat també a l'Ametlla de Mar i amb una magnitut de 2.2 graus.

Amb tot, no ha estat fins avui quan els sismes han arribat a una magnitut pròxima als 3 graus, que Protecció Civil ha emès un avís. Segons les dades facilitades per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, els sismes d'este matí tindrien una magnitut un pèl inferior a la referenciada per l'IGN. Segons l'òrgan català serien de magnitud 2,7 i 2,8 en l'escala de Richter. 

Protecció Civil subratlla que no hi ha constància que s'hagen produït danys personals ni materials, ja que el telèfon d'emergències 112, ni les policies locals i ni els ajuntaments no han rebut cap trucada relacionada amb este incident. Des de l'ICGC fan una crida a omplir un petit formulari si heu notat els petits terratrèmols.