El regidor d’Urbanisme d’Alcanar defensa al jutjat la legalitat de les adjudicacions d’obres

S.B./ Redacció
29 d'octubre del 2014
Actualitzat el 30 d'octubre a les 10:30h
El regidor d'Urbanisme, amb l'advocat, esta tarda a l'entrada del jutjat d'Amposta.
El regidor d'Urbanisme, amb l'advocat, esta tarda a l'entrada del jutjat d'Amposta. | Sílvia Berbís

El regidor d’Urbanisme d’Alcanar, Manel Martí (ERC), ha comparegut esta tarda davant el jutjat n. 4 d’Amposta que instruïx el cas per declarar com a imputat pels presumptes delictes de prevaricació, alteració de preu en concurs públic, malversació i falsificació. La investigació judicial en esta fase de diligències prèvies analitza les adjudicacions d’obres i projectes fetes pel govern canareu des de l’any 2007 ençà. Martí ha defensat en tot moment “la legalitat de totes les adjudicacions”.

Martí, que ha assegurat que la declaració “ha anat bé”, ha informat que les preguntes formulades per la jutgessa, el fiscal i els advocats s’han centrat en qüestions relatives a les obres adjudicades que figuren en els expedients investigats. “Totes les obres es van fer d’acord a la legalitat, amb les meses de contractació, els informes favorables i en cap cas hi ha hagut cap cosa rara per adjudicar a ningú en concret, sinó a través de concursos i amb les meses”. El regidor ha insistit que “mai s’ha fet res malament, ni jo, ni l’alcalde, ni em consta que cap altre funcionari haja comès cap irregularitat”.

Martí ha volgut també deixar clar que les declaracions es fan en la fase de diligències prèvies: “No hi ha cap acusat, es fa una investigació i entenc que se’ns crida pel nostre càrrec i per donar-nos garanties podent anar amb un advocat”. “Caldrà veure la instrucció com acaba”, ha conclòs.

Demà dijous serà l’alcalde, Alfons Montserrat, qui haurà de declarar. De moment són les dos úniques citacions com a imputats en esta causa en fase d’instrucció, tot i que també hi ha citats empresaris i constructors en qualitat de testimonis, segons han concretat fonts judicials.