ERC exigeix el compliment de la moció sobre el pont de l’Estat de Tortosa

Redacció
28 d'octubre del 2014
Actualitzat el 29 d'octubre a les 9:07h
Pont de l'Estat, a Tortosa.
Pont de l'Estat, a Tortosa. | Sofia Cabanes

Pont de l'Estat, a Tortosa. Foto: Sofia Cabanes


El mes de juny passat, el ple de Tortosa va aprovar una moció d’ERC per tal d’estudiar diverses millores de seguretat, funcionalitat i estètica del pont de l’Estat. La moció inicial va ser negociada amb l’equip de govern de CiU, amb l’objectiu de permetre’n l’aprovació, i va rebre el suport de tots els grups municipals presents al ple.

El text definitiu de l’acord aprovat establia que, "en el termini màxim de dos mesos", es realitzés un estudi sobre la seguretat de les baranes del pont de l’Estat, que són horitzontals (escalables) i presenten molta separació entre si. D’este estudi se n’havia de concloure quines actuacions eren necessàries per a garantir-ne la seguretat, especialment de cara als molts menors que travessen cada dia el pont.

Josep Monclús, portaveu municipal d’ERC, denuncia que cada vegada que ERC s’ha interessat pel compliment de l’acord, se li ha respost amb evasives, i "gairebé mig any després, l’equip de govern continua sense presentar l’informe al qual es va comprometre".  La moció aprovada també instava a estudiar millores funcionals i estètiques al pont de l’Estat i demanava implementar-les buscant col·laboració de la resta d’administracions públiques i altres institucions, als efectes de poder fer front a les despeses o inversions necessàries.

Cal recordar que este pont va ser traspassat a l’Ajuntament per part de la Generalitat mitjançant un conveni a canvi d’un asfaltat, sense que s’apliqués cap millora estructural. Atesa la situació, Josep Monclús ha afirmat que des d’ERC s'insta "l’equip de govern a fer efectives les mocions que són aprovades pel plenari municipal, i en particular la relativa al pont de l’Estat". Per això, en el proper ple de novembre ERC plantejarà una pregunta per insistir en la necessitat de donar-hi compliment, atès que no s’han respectat els terminis acordats en el seu moment amb el suport de tots els grups municipals presents.