Flix torna al Consorci de Residus de la Ribera d’Ebre, Priorat i Terra Alta

Redacció
23 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 12:26h
Imatge de la reunió que s'ha produït este matí.
Imatge de la reunió que s'ha produït este matí. | Cedida

Imatge de la reunió que s'ha produït este matí. Foto: Cedida


La seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha acollit este matí una reunió de treball amb la participació del regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament de Flix, Sergi Fernández, i Jordi Jardí, president del Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Priorat i Terra Alta on s'ha informat que, al proper ple, el consistori flixanco acordarà seguir vinculat al Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Priorat i Terra Alta. 

Al desembre de l'any passat Flix va anunciar la seua sortida del consorci per una davallada en la qualitat del servei (que s'havia decidit externalitzar)  la negativa a substituir alguns contenidors del municipi i una polèmica addenda que s’havia de signar per garantir la continuïtat dels integrants al consorci.

Jordi Jardí ha explicat que “era obligatori continuar compartint esforços, recursos i economia d’escala”. El president del Consorci ha qualificat la decisió de l’Ajuntament de Flix com “la més encertada” tant per la comarca, pel Consorci i pel propi ajuntament. Jardí ha afegit que el Consorci ha demostrat els darrers anys que “sabem fer bé les coses” i que “Flix era indispensable en aquest grup de pobles i municipis que ho fem bé”.
Segons Jardí aquest acord permetrà “continuar treballant per millorar el servei” per tal que les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta continuen sent capdavanteres en reciclatge a Catalunya.

Per la seua part Sergi Fernández, ha reconegut que els darrers mesos el Consorci ha evidenciat millores en el servei de la recollida d’escombreries a Flix; ha explicat que la vinculació de l’Ajuntament de Flix al Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Priorat i Terra Alta “és una bona notícia”, i ha reiterat que “s’ha notat una milloria del servei”. Fernández ha fet referència al “sistema més innovador de recollida de la brossa per minimitzar despeses i ha invitat la gent a què s’iniciés encara més en el reciclatge”. Sergi Fernández ha destacat també que “el seny i el sentit comú de les dues parts” ha fet possible l’acord i ha valorat molt positivament “el sistema innovador” de recollida de la brossa que “s’implantarà a Flix, entre altres pobles”.