Horta de Sant Joan, l'únic municipi ebrenc que no cedix locals per al 9-N

Les Terres de l'Ebre comptaran amb una seixantena de punts de votació en 51 municipis | Els pobles sense Instituts públics han cedit equipaments municipals

B.F./ Redacció
22 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 19:21h
La vicepresidenta Joana Ortega, amb les urnes i les paperetes del 9-N.
La vicepresidenta Joana Ortega, amb les urnes i les paperetes del 9-N. | P.M.


Horta de Sant Joan, amb alcalde del PP no cedirà cap equipament municipal per a la jornada de participació ciutadana del 9-N. Així ho ha confirmat este migdia la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que ha explicat el dispositiu previst per a la consulta.

A les Terres de l'Ebre hi haurà una seixantena de punts on els ciutadans podran votar. Alguns dels 51 municipis que han comunicat a la Generalitat els seus espais disposaran de més d'un lloc i també es podrà votar a les 5 Entitats Municipals Descentralitzades (EMD). Els instituts públics seran un punt de votació fix, al territori n'hi ha 15. Els pobles on no n'hi ha han comunicat al Govern en quins espais es pot fer la consulta i també han facilitat personal per obrir i encarregar-se'n de l'espai.


A més d'Horta, només hi ha 8 municipis més a la resta del país en què no hi haurà cap espai per poder "participar" en la consulta independentista són: Pontons i Sant Cugat Sesgarrigues (l'Alt Penedès), Castellví de Rosanes (el Baix Llobregat), Arres, Bausen i Canejan (era Val d'Aran), Almatret (el Segrià) i Vespella de Gaià (el Tarragonès).

"Queden divuit dies pel 9 de novembre", ha ressaltat aquest dimecres la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, durant la presentació de les principals dades logístiques del nou "procés participatiu" del 9-N. I la Generalitat assegura que en aquests divuit dies n'hi ha prou i de sobres perquè la votació sobre la independència de Catalunya es pugui dur a terme amb èxit.

Així, Ortega ha explicat que es podrà votar en 938 dels 947 municipis catalans, en un total de 1.255 "locals de participació", en què hi haurà 6.430 "punts de participació". Ortega ha apuntat que això significa que el 99,9% de la població no haurà de desplaçar-se de municipi per poder "participar", és a dir, per poder votar.

A quarts d'onze del matí d'aquest dimecres ja s'havien superat els 30.000 voluntaris inscrits, arribant a la xifra de 30.231. El registre definitiu de voluntaris es tancarà dilluns vinent, dia 27, a les dotze del migdia, i el dijous dia 30 se'ls comunicaran quines tasques concretes han de realitzar.

La "campanya electoral", rebatejada ara com a "període de deliberació participativa", s'estendrà del 30 d'octubre al dissabte 8 de novembre, sense que hi hagi "jornada de reflexió". Durant aquests dies, els consistoris hauran de facilitar espais a la "pluralitat d'opcions" que vulguin posicionar-se sobre el 9-N, ha explicat Ortega.

 
Conèixer el "lloc de participació"
A partir de dimecres vinent, 29 d'octubre, els ciutadans podran consultar quin és el seu "lloc de participació" a la votació del 9 de novembre en funció de l'adreça que consti al seu Document Nacional d'Identitat espanyol (DNI). Ho podran fer a través de la pàgina web participa2014.cat, del 012 o preguntant als ajuntaments que ho vulguin facilitar.