El Govern invertirà 40 MEUR en la futura carretera entre Riba-roja d'Ebre i la Granja d'Escarp

Redacció
22 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 10:04h
Mapa de la nova carretera.
Mapa de la nova carretera. | Gencat

Mapa de la nova carretera. Foto: Gencat


La Generalitat ha iniciat el procés d’informació pública de l’estudi informatiu i de l’estudi d’impacte ambiental de la nova carretera entre Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) i la Granja d’Escarp (Segrià), que permetrà millorar la mobilitat comarcal i l’accessibilitat de diverses poblacions.

La nova via, que  tindrà una longitud d’uns 27 quilòmetres, suposarà una inversió estimada en 40 MEUR. Actualment, la comunicació entre Riba-roja d’Ebre i la Granja d’Escarp es du a terme mitjançant la C-12 (eix de l’Ebre) des de Riba-roja d’Ebre a Maials i la carretera C-45 de Maials a Serós. A partir de Maials, la carretera LV-7046 permet accedir a Almatret i a partir de Serós, la carretera LP-7041 permet arribar a la Granja d’Escarp. En total, aquest itinerari suma prop de 50 quilòmetres.La nova carretera permetrà connectar més directament estos municipis, escurçar el recorregut, millorar les condicions en la conducció i dotar d’una altra sortida a Almatret, que només està comunicada per l’LV-7046. Així mateix, per a la població de Riba-roja d’Ebre, la carretera ara en informació pública dóna una nova comunicació cap al nord-est.

El projecte és fruit del consens assolit per part dels tres municipis (Riba-roja, Almatret i la Granja d'Escarp) a l'hora de decidir el traçat. Es tracta d'una reivindicació històrica que es remunta als anys 30. La carretera, a més, forma part del Pla d'Evacuació Nuclear de Tarragona (PENTA). El 1997, de fet, es va inaugurar a Riba-roja d'Ebre un gran pont de formigó per salvar el riu i connectar el poble amb la carretereta, que havia de suposar una sortida al nord en cas d'accident nuclear. Disset anys després, però, la realitat és que el pont de Riba-roja d'Ebre continua connectat a un camí de terra. 

La secció de la nova carretera serà de 8 metres i estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals de 0,5 metres d’amplada. El traçat s’inicia al pont sobre l’Ebre de Riba-roja i finalitza en una rotonda de l’LP-7041, que dóna entrada a la Granja d’Escarp. A més dels municipis esmentats, també abasta els d’Almatret i Seròs.