CGT denuncia que el tancament de llits al Verge de la Cinta continua

El sindicat constata que la reducció de llits "no és un fet conjuntural de l'època estival" | Actualment hi ha oberts 64 llits menys respecte l'inici de les retallades

Redacció
15 d'octubre del 2014
Actualitzat el 16 d'octubre a les 9:14h
Entrada de l'Hospital de Tortosa 'Verge de la Cinta'
Entrada de l'Hospital de Tortosa 'Verge de la Cinta' | S. Cabanes
La secció sindical de la CGT a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa fa palès que el tancament de llits que van denunciar en data 28 de juliol, "no es un fet conjuntural de l’època estival", sinó que continua. 
 

Quadre sobre el tancament de llits elaborat per la CGT Foto: CGT


Així es visualitza en el quadre sobre el recompte de llits que han elaborat i on constaten que, tot i que des de l'estiu s'han reobert 23 llits més, en estos moments romanen tancats 64 llits respecte l'inici de les retallades. Les plantes més afectades pel tancament de llits serien les de Traumatologia, Cardiologia-Hematologia-Neurilogia, Cirurgia i Urologia. 

Com a conseqüència d'això, segons el sindicat, el servei d’urgències "seguix estant col·lapsat, mentre  els pacients esperen que quede lliure un llit  d’hospitalització per poder ser ingressats", un fet que volen contraposar a les paraules de fa unes setmanes del delegat territorial de Salut a Terres de l’Ebre, Albert Gómez, segons el qual "El 50 % de les urgències corresponen a nivells baixos de gravetat, que podrien ser atesos als centres d'assistència primària" i que des de el seu departament no es tanquen llits sinó que es gestionen.

CGT acusa el departament de Salut de tindre com a objectiu "el desmantellament del sistema de sanitat pública, posant-la en mans d'empreses privades que fan negoci amb la salut, i derivan el major nombre possible de pacients, bé siga per fer-se proves diagnòstiques o intervencions quirúrgiques". A Terres de l’Ebre els pacients es deriven a la Clínica Terres de l'Ebre -antiga Aliança- i pacients subaguts es deriven a l’anomena’t Complex Sanitari de la Santa Creu (antic sociosanitari de la Santa Creu).
 
El sindicat remarca que tant el Complex Sanitari Terres de l'Ebre com la Clínica Terres de l'Ebre pertanyen a Sagessa, "en total contradicció amb el que amplis estudis i experiències internacionals demostren que el fet de derivar pacients a hospitals concertats i privats incrementa el cost econòmic, empitjora la qualitat assistencial i eleva la taxa de mortalitat".

CGT exigix la immediata recuperació de l’activitat sanitària: "reobrint  llits, quiròfans i serveis a l'hospital, amb la dotació econòmica i humana,  necessària per garantir  l’atenció adequada als pacients,  sense posar en risc la qualitat assistencial i la seua seguretat".