Tot a punt per a una nova edició de les Jornades Micològiques

Entre els conjunt d’activitats destaquen dos conferències i la tercera edició del Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre

Redacció
14 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 11:47h
Exemplars de Clitocybe geotropa.
Exemplars de Clitocybe geotropa. | Cedida

Exemplars de Clitocybe geotropa. Foto: Cedida


El Museu de les Terres de l’Ebre i l’associació micològica de les Terres de l’Ebre Bitxac organitzen les X Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre. En esta edició, també s’inclou el III Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre -que enguany estarà especialment dedicat als bolets-, realitzat en col·laboració amb l’associació Fotografia i Biodiversitat.
 
Les jornades pretenen incrementar el coneixements micològics que tenim sobre el territori i divulgar i valoritzar el fascinant món dels bolets entre totes aquelles persones de les Terres de l’Ebre que hi estiguen interessades. En este sentit, s’incentiva la participació ciutadana en les activitats programades, especialment en el III Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre i en la mostra micològica, ja que els ciutadans poden portar dissabte la tarda bolets recollits per ells mateixos, que seran examinats pels micòlegs de les jornades i passaran a formar part de la mostra micològica. Els bolets recollits i identificats al llarg del cap de setmana incrementaran les dades incloses dins l’inventari de bolets de les Terres de l’Ebre que des de la seua fundació està realitzant l’associació Bitxac.
 
Entre els conjunt d’activitats que es realitzaran destaquen les dos conferències de divendres (Bolets que es mengen i bolets que es confonen, i Secs o en conserva, mengem bolets tot l’any) i la tercera edició del Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre que se celebrarà dissabte, obert a tothom que hi vulga participar i ajudar, mitjançant la fotografia de fongs al camp, a incrementar el coneixement de la biodiversitat de les Terres de l’Ebre.
 
Com cada edició, les jornades inclouen també una extensa mostra on el visitant podrà conèixer la rica biodiversitat de bolets que podem trobar al territori i participar en una de les tres visites guiades programades.
 
Programa
 
Divendres 17 d’octubre:
 
 
19.00 h Inauguració de les X Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre.
 
19.30 h Conferències: “Bolets que es mengen i bolets que es confonen” a càrrec del Dr. Jaume Llistosella, professor titular de la facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona i “Secs o en conserva, mengem bolets tot l’any” a càrrec de Manolo Arrufat vicepresident de l’associació micològica de les Terres de l’Ebre Bitxac.
 
Dissabte 18 d’octubre
 
8.00 h Sortida micològica guiada pels membres de l’associació Bitxac i trobada dels participants del Micotesting.
Lloc de trobada: centre Marcel·lí Domingo de la Sénia.
 
16.30 h Recepció de bolets per a la X Mostra Micològica de les Terres de l’Ebre.
 
17.30 h Visita guiada a la X Mostra Micològica de les Terres de l’Ebre.
 
18.30 h Taller per explicar la plataforma Biodiversitat Virtual i pujar les fotos realitzades al matí, a càrrec de Jose Manuel Sesma president de l’associació Fotografia i Biodiversitat.
 
Diumenge 19 d’octubre
 
12.00 h i 18.00 h Visites guiades a la X Mostra Micològica de les Terres de l’Ebre.
 
Del 18 al 19 d’octubre:
 
X Mostra micològica de les Terres de l’Ebre al Museu de les Terres de l’Ebre.
 
Horaris de visita de la mostra:
 
Tots els dies d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.