Nova edició de les Jornades del Peix de Llotja a l'Ametlla de Mar

Redacció
09 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 9:53h
Imatge de l'edició de l'any passat.
Imatge de l'edició de l'any passat. | Cedida
Del 10 al 26 d’octubre l’Ametlla de Mar potencia la gastronomia amb les Jornades Gastronòmiques del Peix de la Llotja. I és que durant estos dies 8 restaurants del municipi realitzaran uns menús amb el peix blanc com a protagonista. El Bella Cala, Bambalina, El Pescador, La Serra, Lorena, El Mestral, l’OH! Mar i la Plaça Nova oferiran menús de 16 a 35 euros, amb postres i beguda incloses.

D’altra banda, es repeteix l’experiència del Tapamar, Tapablanca. Així 21 bars (L’Ancla, L’Ariparc, Cal Mansanet Black Smith, Cal Pinxo, Glop, Fòrum, Iru’s Pub, La Cova, L’Arpó, El Mosset, No Stress, Parisien, Pica-pica, A Xalar, Aixopluc, Cafè Xavier, Poniente, Clàssics, Geladeria del Mar, Petit Cafè i El Pierrot) oferiran per 2,50 € oferiran tapa més beguda.

30a Diada de l’Arrossejat
Un dels pilars de les jornades és la Diada de l’Arrossejat, el 12 d’octubre, que enguany arribà a la 30a edició. Esta diada gastronòmica comptarà amb el concurs de rossejat, la mostra de vins de la DO Terra Alta i els tastets de peix. A més, es podran realitzar degustacions, per cinc euros. Com és habitual, hi haurà premis pels guanyadors del concurs del rossejat. En concret, sis premis de 150 euros. 

Segons Andreu Martí, alcalde de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, “volem que estes jornades sumen valor al destí gastronòmic en el qual s’ha convertit l’Ametlla de Mar, a més, de promocionar el peix de llotja i de qualitat, que no és altra cosa que suport total als pescadors. A més, volem destacar les complicitats existents entre el sector de la restauració, afegint el maridatge de la DO Terra Alta, i les diverses administracions que hi col·laboren com l’Agència de Turisme de la Generalitat de Catalunya i el Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre. Enguany, de manera molt especial, ja que la Diada de l’Arrossejat que compleix el 30è aniversari”.