La inversió estatal oblida l’Ebre

Les partides més importants que el govern espanyol preveu destinar a les Terres de l'Ebre tornen a ser la descontaminació de Flix i el magatzem nuclear d'Ascó

S.C
02 d'octubre del 2014
Montoro, presentant els pressupostos de l`any vinent.
Montoro, presentant els pressupostos de l`any vinent. | La Mon
La inversió més important que ha previst l’Estat a les Terres de l’Ebre el pròxim 2015 és, un any més, la descontaminació de l’embassament de Flix, amb 36,2 M€. La inversió estatal a l’Ebre fora d’això es convertix en gairebé testimonial, si tenim en compte que la segona inversió més important correspon al magatzem temporal de la Central Nuclear d’Ascó, amb 3,1 M€, exactament el mateix que ja va passar l’any passat.

El capítol d’inversions en infraestructures viàries és un dels més lamentables dels últims anys. Per 14è any consecutiu, les variants de Gandesa i Corbera d’Ebre, aprovades i publicades al BOE, no tenen una partida digna per poder tirar endavant. Simplement uns misteriosos 5.000 euros que es van repetint cada any. L’autovia A-7, de la qual recentment se n’ha publicat l’estudi informatiu, rebrà també uns escassos 150.000 euros.

L’Estat preveu el 2015 aportar una nova injecció de recursos a les depuradores de Sant Jaume i Horta de Sant Joan i aporta noves partides per a la restauració del bosc de ribera aigües amunt i avall de Tortosa.

* Partides específiques recollides al projecte de pressupostos generals de l'Estat que recull la inversió prevista el 2014 i la prevista pel 2015. La suma del 2014 no correspon a la de totes les partides que figuren al quadre. Algunes de les que es van fer únicament l'any passat no s'han inclòs aquí. Quadre: Elaboració pròpia