El Senat demana al govern espanyol implicació contra el caragol maçana

Redacció
01 d'octubre del 2014
El senador Joan Sabaé ha defensat avui la moció.
El senador Joan Sabaé ha defensat avui la moció. | PSC
El senador Joan Sabaé ha defensat avui la moció. Foto: PSC

El Senat ha aprovat avui una moció del senador socialista Joan Sabaté, portaveu adjunt de l'Entesa pel Progrés de Catalunya, que demana al govern d'Espanya implicació decidida en les actuacions necessàries per acabar amb la plaga del caragol maçana.
El senador ha acceptat una esmena del Partit Popular que planteja la posada en marxa d'un grup de treball d'experts per combatre la plaga, en la qual hi siguen presents representants de les administracions competents. En este grup s'ha de decidir, “en col·laboració amb les organitzacions agràries del territori, quines accions posar en marxa”, segons la nota de premsa emesa pel PSC.

Joan Sabaté ha explicat a la cambra alta la importància de la lluita contra esta plaga perquè l'arròs del delta de l'Ebre s'ha vist afectat en els últims anys per diverses espècies invasores que posen en perill la continuïtat del cultiu. La plaga del caragol maçana, però, és especialment depredadora i s'estén de manera alarmant. “Les actuacions realitzades fins ara per les organitzacions agràries del territori, els pagesos i la Generalitat no han sigut suficients”, asseguren els socialistes.