Roquetes tramita la venda de les antigues naus de Lear

L’Ajuntament i una empresa que es dedica a construir cases prefabricades i que crearia inicialment 30 llocs de treball encara està en tràmit

Redacció
30 de setembre del 2014
Exterior de les naus de l'antiga empresa Lear.
Exterior de les naus de l'antiga empresa Lear. | Ajuntament de Roquetes
Exterior de les naus de l'antiga empresa Lear. Foto: Ajuntament de Roquetes

L'Ajuntament de Roquetes està ultimant els tràmits per vendre les antigues naus de Lear a una empresa de capital estranger que es dedica a la construcció de cases prefabricades per a l'exportació. Així ho ha explicat l’alcalde Paco Gas en una nota de premsa en què puntualitza que la gestió encara està en tràmit, tot remarcant que una operació d'este tipus és complexa. Segons l’alcalde, en un primer moment està previst que l’empresa compradora done faena a unes 30 persones amb perspectives d'anar ampliant la plantilla a mesura que també se n'amplie la producció.

Amb tot, per poder fer esta venda l'Ajuntament de Roquetes necessita l'autorització del govern de la Generalitat, qui a més també ha d'especificar la forma de venda, la qual cosa, segons Gas, i depenent del mètode escollit, podria implicar l’endarreriment de l'operació. Tot i això, les previsions són, segons Paco Gas, fer la venda enguany per tal que la futura empresa entre en funcionament l'any vinent.

De forma paral·lela a l'operació de venda, l'Ajuntament de Roquetes també informa que està elaborant un pla parcial dels terrenys de la zona, que actualment són urbanitzables industrials, per convertir-los en urbans també de qualificació industrial, amb la corresponent urbanització d'aquella parcel·la. El complex té una superfície de 14.500 euros entre l’antiga factoria i els accessos.