Trens Dignes insistix que cal integrar l'Ebre a la rodalia del Camp

La Plataforma es felicita de l'aposta de la Generalitat per la T-10 en el transport per bus a partir de demà

Redacció
30 de setembre del 2014
La Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre (PTD) s'ha felicitat en un comunicat de la posada en marxa l'1 d'octubre dels títols de transport T-10/120 que permetran fer 10 viatges amb autocar a raó d'un euro cadascun en 120 dies en l'àmbit de les Terres de l'Ebre.

D'altra banda, la Palataforma subratlla que restarà atenta al desplegament, previst al gener, del sistema tafari integrat, que ja es dóna en altres àrees del país. "Sabem que es produirà un abans i un després molt positiu quan es facen realitat els anuncis, ja que faran desaparèixer els greuges comparatius que hem vingut sofrint quant a tarifes al territori", destaca el comunicat.

Malgrat això, Trens Dignes insisteix al govern de la Generalitat que "al territori hi ha altres mancances referents als transports públics i particularment al ferroviari", per la qual cosa reclamen incloure les Terres de l’Ebre (línies R-15 i R-16) a la rodalia del Camp de Tarragona. "El govern sap que la posada en marxa de la rodalia al Camp de Tarragona no ha fet més augmentar les incidències i els retards als combois de les nostres línies. Hem tingut un estiu caòtic i sense precedents", lamenta el comunicat. La PTD també reclama reforçar i revisar les connexions amb la resta dels municipis del territori de les dos estacions de referència de les línies R-15 i R-16 (Móra la Nova i l’Aldea-Amposta-Tortosa).

Trens Dignes reclama, d'altra banda, que el govern de la Generalitat exigisca al ministeri de Foment convertir a Alvia un Euromed perquè s’ature a l’estació de l’Aldea, ja que Foment adduïx que un Euromed no pot parar fora d’una capital de província i una renovació ferma dels vells convois 470 als nous 449.