Més de 500 estudiants ebrencs s'han matriculat a la UOC este semestre

L’elevat interès per la psicologia, el dret i l’administració d’empreses marca el començament de semestre de la UOC

Redacció
18 de setembre del 2014
Un total de 566 estudiants s'han matriculat este semestre a la UOC a les Terres de l'Ebre. El Baix Ebre amb 279 i el Montsià amb 201 són les comarques amb més estudiants, mentre que la Ribera d’Ebre en té 63 i la Terra Alta, 23.

Del còmput global d'estudiants matriculats a la UOC este semestre, 4 de cada 5 ho faran en l’oferta de graus que oferix la universitat. Gairebé un 20 % cursen el grau de psicologia; un 17 %, administració i direcció d’empreses, i un 12 %, dret. Quant a màsters universitaris, es destaca l’interès pel màster d’educació i tecnologies de la informació, el de seguretat informàtica, el de prevenció de riscos laborals i el d’advocacia, que superen els 300 estudiants cadascun. Psicologia, administració i direcció d’empreses, dret i enginyeria informàtica són alguns dels graus que han rebut més demanda en l’inici d’este semestre del curs 2014-2015.

Gairebé 25.000 estudiants comencen algun dels 17 graus que oferix la UOC, xifra força més alta que els 22.000 matriculats en este tipus de titulacions ara fa un any. Este volum significa que gairebé un 80 % ja estudien titulacions de grau, mentre que al voltant del 13 % encara seguixen titulacions del pla antic (en procés d’extinció). Gairebé un 20 % dels estudiants que estudiaran graus este semestre són de nova incorporació.

D’acord amb la tendència d’altres cursos, el nombre de dones (52 %) és lleugerament superior al d’hòmens. Les dades també coincideixen en el perfil d’estudiant de la UOC, ja que 3 de cada 5 estudiants (60 %) tenen més de 30 anys. Tot i que Catalunya concentra la quantitat més elevada d’estudiants, el País Valencià, amb gairebé 1.500, i les illes Balears, amb gairebé 1.400, són els territoris següents en nombre d’estudiants. Dels més de 30.000 estudiants que té la UOC a tot l’Estat espanyol, es destaquen els 1.100 matriculats que residixen a la comunitat de Madrid, seguits dels d’Andalusia, Galícia, les illes Canàries i l’Aragó. D’altra banda, este semestre més d’un miler de matriculats de la UOC cursaran els estudis des d’altres països. Andorra, Alemanya, el Regne Unit i Colòmbia són els principals estats on residixen més estudiants de la UOC este curs, seguits per França, els Estats Units i Suïssa. En total, els estudiants de la UOC són presents en una setantena de països del món.

Màsters universitaris
D’este començament de semestre també es destaca l’interès que susciten determinats màsters universitaris, una bona part dels quals comencen este dimecres i una quinzena, el 15 d’octubre, moment en què arranquen els cursos de postgrau a la UOC. Sobresurten principalment els màsters especialitzats d’educació i TIC (e-learning), de seguretat de les tecnologies de la informació i la comunicació, de prevenció de riscos laborals i d'advocacia, cadascun amb més de 300 estudiants matriculats. Els seguixen els màsters d’enginyeria informàtica, aplicacions multimèdia i societat de la informació.