2.500 signatures demanen que es mantinga íntegre el servei d’ambulància a Alcanar

Resposta veïnal davant la previsió de la Generalitat de reduir de 24 a 12 hores el servei d'ambulància

Redacció
16 de setembre del 2014
Els veïns han presentat este dimarts les signatures davant la delegació del Govern a les TE.
Els veïns han presentat este dimarts les signatures davant la delegació del Govern a les TE. | Ajuntament d'Alcanar
Els veïns han presentat este dimarts les signatures davant la delegació del govern a les TE. Foto: Ajuntament d'Alcanar

Este dimarts, veïns d’Alcanar, acompanyats per l’alcalde de la població, Alfons Montserrat, i el regidor de Salut, Joan Roig, han registrat a la delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre 2.500 signatures per reclamar que el servei d’ambulància es mantinga les 24 hores del dia a la població, com fins ara.

La petició ve motivada per la proposta de la Generalitat de reduir el pròxim 2015 el servei d’ambulància a Alcanar, que passaria de l’actual servei de 24 hores, a només tindre'n un de 12 hores. Davant esta proposta, un col·lectiu de veïns d’Alcanar es va mobilitzar i va engegar una campanya de recollida de signatures per demanar que es mantinga íntegre el servei d’ambulància totes les hores del dia.

Ramon Esteller, portaveu dels veïns, ha explicat que “els veïns del poble que ens trobàvem indignats per la decisió de la Generalitat vam constituir una plataforma perquè no tirés endavant la proposta. Alcanar es mereix el servei de 24 hores i no entenem perquè es vol traure, ja que és un nucli molt allunyat del centre hospitalari de referència més proper, l’hospital Verge de la Cinta, a Tortosa. A més, limita amb l’N-340 i és un municipi amb més de 10.000 habitants on hi ha tres nuclis de població diferenciats i allunyats entre si, Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja”. Esteller ha afirmat que es continuaran recollint signatures “perquè se’n poden recollir moltes més”. Així mateix, ha explicat que depenent de la resposta que s’obtinga, no descarten convocar mobilitzacions.