El PSC substituïx la gestora a l'Ebre per una comissió política i afronta les municipals sense congrés previ

La comissió, segons han explicat els portaveus, “és un òrgan que vol integrar tothom, totes les sensibilitats, i treballar molt pel territori”

Sílvia Berbís
16 de setembre del 2014
El PSC de l'Ebre ha presentat avui la nova comissió política.
El PSC de l'Ebre ha presentat avui la nova comissió política. | Sílvia Berbís
El PSC de l'Ebre ha presentat avui la nova comissió política. Foto: Sílvia Berbís

Una comissió política que substituïx la gestora per dirigir la Federació de l’Ebre del PSC. L’executiva nacional socialista, presidida per Miquel Iceta, ha optat per fer un salt endavant sense mirar enrere per passar per damunt de la crisi que viu el partit a les Terres de l’Ebre des del cessament de Núria Ventura i la marxa de pesos pesants, com Marc Mur, i un sector de les bases com a conseqüència del posicionament de la direcció del partit envers el dret a decidir.

La gestora imposada després del cessament de Ventura, amb Joan Sabaté, senador i membre de l’executiva nacional, com a una de les cares visibles, és ara substituïda per una “comissió política” amb què el partit afrontarà les properes eleccions municipals, ja que no convocarà un congrés regional fins d’aquí a un any “perquè no es poden convocar fins després del congrés nacional”, segons ha explicat en una roda de premsa el secretari de Política Municipal del PSC al territori i membre de l’executiva nacional, Manel de la Vega. D’esta manera, no podran ser els propis militants els que elegisquen, de moment, una nova executiva a l’Ebre.

La comissió, segons han explicat els portaveus Enric Roig i Francesc Miró, candidats socialistes electes per primàries a Tortosa i Amposta respectivament, així com Sabaté i De la Vega, “és un òrgan que actuarà de forma col·legiada, que vol integrar tothom, totes les sensibilitats, i treballar molt pel territori”, ha destacat De la Vega. Amb esta intenció “d’integració” que han destacat en la compareixença davant els mitjans, i amb el supòsit que “tothom val el mateix”, en paraules de Sabaté, la nova comissió política estaria formada de partida per fins a 45 càrrecs socialistes que són alcaldes, candidats, portaveus de grups municipals i primers secretaris d’agrupacions locals de les quatre comarques. Davant la pregunta de si també hi són agrupacions locals crítiques com ara Ulldecona o Deltebre, Miró ha apuntat que “s’està mantenint converses amb tothom” per tal que “tothom s’hi senta representat”.

Socialistes de l'Ebre 

Els càrrecs socialistes assistents a la presentació de la gestora han assegurat que el recent registre de la marca Socialistes de l’Ebre “no ha de jugar cap paper en principi” en este nou organigrama en camí de les eleccions municipals del pròxim mes de maig. “Nosaltres tenim moltes marques agrupades i des de fa set anys o vuit estem utilitzant Socialistes de l’Ebre en moltes publicacions; l’únic que es va fer ja fa mesos, encara que el registre puga ser de fa pocs dies, és iniciar el tràmit per registrar una marca més de les que utilitza el partit, perquè si utilitzem algunes marques per fer publicacions en blogs, internet, etc, és normal que registrem la marca, que és allò que faria qualsevol partit polític, empresa o entitat”, ha aclarit De la Vega.

També han mostrat la seua voluntat que altres sectors no compareguen als comicis com a socialistes però sota unes sigles diferents a les del PSC. “Estem treballant per tal que presentem a tot arreu la marca pròpia, amb més o menys matisacions per agrupar al màxim de gent, però el que ens unix és el socialisme, de socialisme només n’hi ha un, no és bo per a la ciutadania que puguen competir dos marques amb els mateixos valors i ideals”, ha apuntat Miró. “La voluntat és sumar, i per això disposem d’este òrgan que permeta treballar amb ganes d’afrontar les eleccions al territori vetlant pels mateixos interessos”, ha conclòs Roig.