Una V d'1,8 milions

Espectacular èxit organitzatiu per aconseguir fer una senyera d'onze quilòmetres al llarg de la Gran Via i la Diagonal | Una noia que farà 16 anys el 9-N exemplica la voluntat de votar

La gigaonada de la V.
La gigaonada de la V. | Josep Maria Montaner
Naciodigital
11 de setembre del 2014
La gigaonada de la V. Foto: Josep Maria Montaner

Èxit organitzatiu i polític esclatant. A les 17.14 h, amb precisió suïssa, la Diagonal i la Gran Via s'han transformat en una gegantina V formant els colors de la senyera. Eren més d'onze quilòmetres plens a vessar de gent vinguda d'arreu de les comarques per reclamar la voluntat de votar el 9-N.

“Ha de ser la Diada definitiva”, així definien Muriel Casals i Carme Forcadell en l'acte polític que les seues organitzacions, Òmnium i ANC, havien organitzat per aquesta Diada. I, de nou, han tornat a superar les expectatives després que l'any passat aconseguissen teixir una cadena humana de 400 quilòmetres.

La mobilització consistia en una immensa V entre les places d'Ildefons Cerdà i Pius XII fins a les Glòries seguint els eixos de la Diagonal i la Gran Via. Al llarg d'aquests onze quilòmetres els participants han dibuixat amb les seues samarretes grogues i roges una gran senyera de banda a banda de les avingudes.

El vèrtex de la V estava decorat amb columnes amb 947 urnes, com la que el govern vol posar al carrer el proper 9-N, en record del número de municipis de Catalunya. 

El moment àlgid s'ha viscut a les 17.14 h quan una noia que el pròxim 9 de novembre farà 16 anys -i per tant podrà votar a la consulta- ha dipositat simbòlicament una papereta a l'urna. Un altre dels moments importants ha sigut l'inici d'una gigaonada que des de les Glòries ha arribat als dos extrems de la V.

La V omple la Diagonal. Foto: @gelopezfageda