L'actriu Sílvia Bel interpretarà 'Victus' divendres 19 a Alcanar

La cisterna de la Vall acollirà el recital historicomusical basat en la novel·la d’Albert Sánchez Piñol

Sílvia Bel al Litterarum de Móra d'Ebre, on va representar l'obra.
Sílvia Bel al Litterarum de Móra d'Ebre, on va representar l'obra. | Montse Castellà
Redacció
08 de setembre del 2014
Sílvia Bel al Litterarum de Móra d'Ebre, on va representar l'obra. Foto: Montse Castellà

El recital historicomusical Victus: del mal que van fer aquells soldats serà a Alcanar el divendres 19 de setembre, en un acte organitzat per la regidoria de Cultura, per commemorar el tricentenari. Interpretat per Sílvia Bel, Carles Beltran i Llúcia Vives, la cisterna del Vall serà el marc incomparable on es podran escoltar lectures de fragments de la novel·la Victus d’Albert Sánchez Piñol, acompanyades per música barroca de l’època del 1714.

L’espectacle Victus: del mal que van fer aquells soldats és un recital basat en la memòria d'un dels episodis més ferotges de la nostra història, que recrea passatges -narrats i cantats- que difonen de forma lúdica i creativa moments èpics de l’època de la guerra de Successió.

El recital combina diferents elements musicals i literaris. La lectura de fragments escollits d’una de les novel·les històriques actuals més completes sobre el 1714, Victus d’Albert Sánchez Piñol, es combina amb la narració de passatges de les memòries de Francesc de Castellví, considerat el millor cronista de la guerra de Successió, i s’acompanya amb la interpretació de romanços que contextualitzen les vivències en la Catalunya del segle XVIII.

Serà el divendres 19 de setembre, a les 20 hores, a la cisterna del Vall d’Alcanar. L’entrada és gratuïta i es prega màxima puntualitat. No es permetrà l’entrada a la cisterna un cop iniciat el recital.