El ple de l’Ajuntament d’Amposta aprova inversions de 650.000 euros sense recórrer al préstec

Redacció
03 de setembre del 2014
Imatge del ple d'Amposta d'ahir dimarts.
Imatge del ple d'Amposta d'ahir dimarts. | S.C.
Imatge del ple d'Amposta d'ahir dimarts. Foto: S.C.

L’Ajuntament d’Amposta va aprovar ahir en ple extraordinari una modificació pressupostària per suplements de crèdits i crèdits extraordinaris que permetrà al consistori realitzar diverses inversions que tenia planificades sense haver de recórrer a sol·licitar un nou préstec.

La modificació de pressupost ha estat possible gràcies a diverses baixes de preus en adjudicacions d’obres realitzades anteriorment o ja iniciades i també a la confirmació de subvencions del PUOSC i el PAM. En este sentit, s’han pogut alliberar 650.000 euros destinats a inversions que es dedicaran a realitzar noves millores a la ciutat.

Dins les partides que s’han suplementat hi destaquen 162.000 euros per a la urbanització del carrer Terol, a més d’altres inversions importants com el canvi de la gespa artificial del camp de fultbol municipal, de manera que l’actual gespa s’instal·larà al camp de terra que hi ha just al costat del de gespa. Altres accions que es duran a terme gràcies a esta modificació de pressupost són la compra del solar on hi ha ubicat el CETECOM i l’adquisició d’una nova màquina de neteja viària i de vehicles de Policia Local.

“És una bona notícia, perquè podrem fer tota una sèrie d’obres importants amb recursos propis, sense haver de recórrer a préstec. Demostra que l’Ajuntament continua fent una molt bona fiscalització dels comptes municipals”, ha assegurat l’alcalde.

ERC i PSC s’hi van abstenir, mentre que el regidor de PxC hi va votar en contra.
“Estes inversions no s’han debatut amb l’oposició”, ha al·legat el portaveu dels republicans, Adam Tomàs. “Li hem encomanat a l’alcalde que en una d’estes partides corresponents a la urbanització del carrer Terol per 165.000 euros, com que no s’adjudicarà per concurs, tinga en compte les empreses d’Amposta”, ha afegit.

D'altra banda, el portaveu socialista, Toni Espanya, ha declarat que la modificació de crèdit “s’hagués fet per consens. Hauria estat bé consensuar algun tipus de suport per a les entitats que treballen amb les famílies més desfavorides”.

El PSC s’ha mostrat especialment crític en la partida d’uns 100.000 euros per a comprar solar del CETECOM “fruit d’una mala negociació per la qual es va ubicar un edifici de titularitat pública en un solar privat i que ara formava part d’una empresa en concurs de creditors”.