Ventura, entre els signants de la carta del Moviment Catalunya per entrar al Pacte pel Dret a Decidir

Els crítics del PSC signataris expressen al president del Pacte pel Dret a Decidir, Joan Rigol, la «necessitat inevitable» que el socialisme català es movilitze a favor de la consulta

Núria Ventura i Marina Geli, en una imatge d'arxiu.
Núria Ventura i Marina Geli, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
Europa Press
08 d'agost del 2014
Núria Ventura i Marina Geli, en una imatge d'arxiu. Foto: Europa Press

La plataforma que agrupa als socialistes crítics, Moviment Catalunya, ha demanat l'entrada i participació en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, així com a obrir converses amb la resta de grups i col·lectius socialistes de Catalunya per afavorir un procés de confluència i unitat.

Segons un comunicat, el moviment de crítics, que inclou la diputada d’Ulldecona Núria Ventura i altres noms com Marina Geli i Jordi Martí, ha enviat una carta al president del Pacte pel Dret a Decidir, Joan Rigol, per expressar-li "la necessitat inevitable" que el socialisme català es mobilitze a favor de la consulta.

Per a l'entitat, el socialisme català ha de fer-ho d'acord amb el seu compromís electoral, "situant-se i fent-se escoltar dins de les forces polítiques del catalanisme", per la qual cosa argumenten així la necessitat de participar en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir.
Entre els elements que la permanent de Moviment Catalunya considera que exigixen unitat està "l'esgotament del pacte constitucional, el vell nacionalisme espanyol, centralista i uniformador, i la celebració d'una consulta perquè els ciutadans tinguen la paraula per decidir el seu futur col·lectiu".

La plataforma també ha convocat una assemblea general el dissabte 6 de setembre per aprovar la ponència política i les bases organitzatives i de funcionament.