Iceta també situa Joan Sabaté a la direcció del PSC

Després del nomenament de Manel de la Vega, la direcció mostra el seu aval a la gestora nomenant Sabaté coordinador dels senadors del PSC

Redacció
30 de juliol del 2014
Lluïsa Lizárraga, Manel de la Vega, Albert Alarcon i Joan Sabaté van assistir al congrés que va ratificar Pedro Sánchez com a nou secretari general del PSOE.
Lluïsa Lizárraga, Manel de la Vega, Albert Alarcon i Joan Sabaté van assistir al congrés que va ratificar Pedro Sánchez com a nou secretari general del PSOE. | Cedida
Albert Alarcón, Manel de la Vega, Lluïsa Lizárraga i Joan Sabaté van assistir al congrés que va ratificar Pedro Sánchez com a nou secretari general del PSOE. Foto: Cedida

Després del nomenament de Manel de la Vega com un dels 8 secretaris adjunts de Política Municipal a l'executiva nacional del PSC, Miquel Iceta ha situat també una de les cares visibles de la gestora del PSC al territori, Joan Sabaté, a la direcció del partit. 

Ahir, en el transcurs de la reunió de la comissió interparlamentària del PSC, el primer secretari dels socialistes va anunciar el nomenament de Sabaté com a coordinador dels senadors del PSC, fet que el converteix, com a membre nat, en integrant de l’executiva nacional. Sabaté també formarà part del Comitè Federal del PSOE, el màxim òrgan entre congressos, després que així s’aprovés en el congrés celebrat el cap de setmana passat, on es va ratificar Pedro Sánchez com a secretari general. Al congrés, hi van assistir com a delegats del PSC de l’Ebre Lluïsa Lizárraga, Manel de la Vega, Albert Alarcón i Joan Sabaté.

La nova direcció socialista, avala així el paper de la Vega i Sabater al front de la gestora que va imposar l'exprimer secretari Pere Navarro el gener passat a l'Ebre - en resposta al trencament de la disciplina de vot per part de la diputada i exprimera secretaria Núria Ventura- i situa dos dels garants ebrencs de les tesis de l'aparell del partit en llocs de l'executiva. L'Ebre de fet, no tenia quota a la direcció del partit des de la dimissió de l'alcalde de Flix, Marc Mur, de tots els seus càrrecs del partit.

Sabaté ja ha anunciat que des de les seues noves responsabilitats l’objectiu prioritari serà impulsar la reforma de la Constitució en sentit federal desenvolupant els acords de Granada. “Volem donar resposta a una bona part del poble català que demana resoldre d’una forma sensata l’encaix de Catalunya amb Espanya des del respecte al fet diferencial i per resoldre les necessitats de finançament que té Catalunya”.