CGT denúncia el tancament del 42% dels llits del Verge de la Cinta

89 llits de l'Hospital de referència de les Terres de l'Ebre queden tancats durant l'estiu, segons el sindicat

Redacció
28 de juliol del 2014
Hospital Verge de la Cinta
Hospital Verge de la Cinta | S.C.
Entrada a l'Hospital Verge de la Cinta Foto: S.C.

La secció Sindical de la CGT de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha denunciat en un comunicat enviat als mitjans el tancament d'un 42% del total de llits al centre durant la campanya d'estiu. 

"Creiem que això està orquestrat des de la Conselleria amb la complicitat del Delegat de la Regió Sanitària i la col·laboració de la Direcció del centre, per ser els responsables de la gestió inadequada del pressupost, cada any més reduït, i la seua decisió ja habitual de tancar llits, actualment 89, que té com a objectiu el desmantellament dels Hospitals de l’ ICS", lamenten a la nota.

Com a conseqüència del tancament de llits, CGT assegura que el "servei d’urgències, està suportant un augment de la pressió assistencial, l’ augment considerable de les càrregues de treball, l’augment del disconfort i l’estrès per la dificultat de poder atendre als pacients en les seues llargues estades a urgències".

El sindicat considera que amb estes mesures "s’està posant en risc la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients", mentre "Boi Ruiz i els seus acòlits de ERC diuen que no passa res".

La secció Sindical de la CGT de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa exigeix la immediata recuperació de l’activitat sanitària: "reobrint llits, quiròfans i serveis del nostre Hospital, amb la dotació econòmica i humana, necessària per garantir l’atenció adequada als pacients que pertanyen a la nostra àrea d’influència", sentencien.

Segons el quadre que adjunten, la planta més afectada és la tercera, on s'ubica l'àrea de Medicina Interna, amb 30 llits, i la de Traumatologia, amb 32, que queden completament tancades. L'única àrea que no queda afecta és la de Cirugia, que manté els 32 llits.

Quadre de distribució de llits elaborat per CGT.