Un camp de treball reconstruïx part del Poble Vell de Corbera d'Ebre

Redacció
15 de juliol del 2014
Imatge del poble vell de Corbera d'Ebre
Imatge del poble vell de Corbera d'Ebre | Sofia Cabanes
Imatge del Poble Vell de Corbera d'Ebre Foto: Sofia Cabanes

Esclatant la memòria és un camp de treball que té com a objectiu ajudar a la recuperació de la memòria història al mític poble Corbera d’Ebre. Mitjançant activitats i serveis diversos de reconstrucció del Poble Vell, es pretén apropar els joves a la realitat de la guerra civil i, d’esta manera, treballar la cultura de pau a partir de l’anàlisi de les conseqüències d’un conflicte armat.

Durant quinze dies, vint-i-quatre joves d’entre 14 i 17 anys realitzen treballs de condicionament de tres espais del Casc Antic: el carrer de l’Amargura i dues cases properes que permetran habilitar l’accés a un petit carreró. Cal destacar que el treball de neteja i retirada d’estos espais no comença de zero, sino que parteix de la feina feta pels participants de l’edició d’este camp l’estiu passant, que van treballar avançant notablement en la recuperació dels espais.

A banda de les activitats de reconstrucció, els participants també estan duent a terme activitats complementàries per conèixer una mica més l’entorn, com ara rutes guiades per alguns espais emblemàtics de la batalla de l’Ebre. A més, hi ha programades diferents activitats de lleure com ara una gimcana de descoberta del pobre, cinefòrums o tallers de reciclatge.

Donada la importància dels fets històrics i les conseqüències patides en la morfologia del nucli antic de Corbera d’Ebre, el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe), l’Ajuntament de Corbera i l’Associació del Poble Vell han estat treballant durant els últims anys en la recuperació de la memòria històrica. Este camp de treball de la Direcció General de Joventut (DGJ) del Departament de Benestar Social i Família, gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol, permet seguir treballant en esta línia.