Obre portes una nova proposta de pesca turisme en una musclera a la badia dels Alfacs

Musclarium, a la Ràpita, permet fer degustacions d'ostres i musclos i també proposa des de demostracions de pesca amb volantí fins a apadrinar una corda

S.B.
13 de juliol del 2014
Musclarium està ubicat en una de les muscleres més properes al port rapitenc.
Musclarium està ubicat en una de les muscleres més properes al port rapitenc. | Sergi Aznar
Musclarium està ubicat en una de les muscleres més properes al port rapitenc. Foto: Sergi Aznar

Este cap de setmana ha obert les seues portes sobre una de les muscleres de la badia dels Alfacs, Sant Carles de la Ràpita, una nova proposta relacionada amb turisme, la pesca i la restauració. Es tracta de Musclarium, un projecte que s’ha gestionat amb el decret de pesca turisme que permet diversificar el sector tradicional de la pesca i també l’aqüicultura en este cas.

Albert Grasa, un dels promotors de la iniciativa, junt a Jonathan Garrigós. Foto: S.A.

Musclarium, que està ubicat en una de les muscleres més properes al port rapitenc, permet fer degustacions dels dos productes emblemàtics que es crien en estes estructures de fusta: el musclo i l’ostra arrissada del delta. Els promotors de la iniciativa també tenen previst, per als amants de la pesca, preparar demostracions de pesca tradicional amb volantí, aprofitant que este és un dels espais on acudixen les moixarres a menjar i viure, per la qual cosa ja en els anys 60 les muscleres van convertir-se en un lloc molt freqüentat per als pescadors.

Una altra de les propostes que volen posar en marxa els promotors de Musclarium, Albert i Jonathan, és la possibilitat d’apadrinar una corda. Esta idea pionera oferix a la gent personalitzar la seua pròpia corda de producció de musclos i viure el seu procés de producció i criança, al final del qual, nou mesos que es podran anar seguint amb imatges i notificacions de correu, es collirà el musclo i, depurat, te l’envien a casa. El preu són 100 euros per corda (uns 25 quilos aproximadament).