Dos robatoris silenciosos en una nit a Alcanar

S.B.
10 de juliol del 2014
De nit, a les hores en què la gent sol haver agafat la fase més profunda del son, és el moment que van escollir els lladres la setmana pasada per accedir a dos apartaments del terme municipal d’Alcanar, gairebé contigus l'un de l'altre, concretament a Alcanar Platja. L’ensurt i el disgust de les famílies que hi estiuegen, una de nacionalitat alemana i l’altra holandesa, no va arribar fins que, en despertar, van comprobar que algú aliè havia estat a casa seua mentre dormien, i s’havia endut part de les seues pertinences. Més que pel valor dels objectes que es van endur, la temor la senten pel fet d’adonar-se que, dormint, els estaven robant silenciosament.

Els lladres van accedir per sengles finestres. En un cas, simplement corrent una tela mosquitera, i en l’altre aprofitant que la porta corredera de la finestra estava ajustada però sense tancar del tot. Segons han confirmat els Mossos d’Esquadra, es van endur els objectes que van trobar més a mà: móvil, diners en metàlic, un rellotge i fins i tot el tabac. En les últimes setmanes també s’han denunciat robaroris a l’Ampolla i l’Ametlla.
Els robatoris proliferen a la costa a l’estiu, aprofitant l’afluència de gent que hi va de vacances i també l’actitud relaxada que solen tindre, com ho indica per exemple el fet de dixar finestres hermèticament tancades.

Davant la particular situación que es dona a l’estiu, els Mossos d'Esquadra han reforçat la seua presència a les zones costaneres, incrementant els agents de Seguretat Ciutadana en les zones més turístiques, i aplicant el que anomenen pla d’estiu Gregal, que també consistix en difondre consells de seguretat, tenint en compte que moltes persones deixen el seu habitatge durant els dies de vacances.