Opten per netejar-se ells mateixos la plaça cansats d'esperar

Carta de denúncia dels monitors de l’Esplai Infantil i Juvenil “l'Aulivera” de la Ràpita

Redacció
10 de juliol del 2014
Monitors de l'Esplai netejant la plaça.
Monitors de l'Esplai netejant la plaça. | Cedida
Monitors de l'Esplai netejant la plaça. Foto: Cedida


Carta de l'Esplai Infantil i Juvenil “l’ Aulivera”:

El passat 8 de juliol, l’Esplai Infantil i Juvenil “l’ Aulivera” de Sant Carles de la Ràpita, vam netejar el parc infantil que es troba al carrer Ordre de Malta de la mateixa població.

Motiu? Malauradament, va més enllà d’una simple acció cívica.
Els primers dies de Casal d’Estiu en veure la situació lamentable en què es trobava la plaça quan anàvem per jugar, vam trucar a l’Ajuntament informant del seu estat, al cap d’uns dies de no obtindre resposta directa, vam decidir parlar personalment amb el senyor alcalde i ens va dir que ho netejarien.

En veure que la plaça continuava en el mateix estat, vam tornar a trucar a l’Ajuntament, i esta vegada ens van respondre que no era feina de la Policia Local netejar les places del poble, i ens van passar amb el responsable de la brigada municipal.


Vidres trobats a la plaça on juguen els xiquets. Foto: Cedida
 
En tornar a la plaça, esperant que estés neta i veure que continuava igual, vam decidir, netejar-la nosaltres mateixos i treure vidres, ampolles trencades, llaunes, papers...

Per si no fos prou amb la brossa, la font d’esta mateixa plaça està trencada, portem 5 anys reclamant també, i 5 anys sense resposta. No té el botó per poder fer sortir l’aigua, i s’han de fer miracles per a que funcione. La paperera més pròxima al parc està fora a la vorera i els infants ha de sortir per llençar les restes dels esmorzars.

Si és una plaça infantil amb una pista de bàsquet, per què l’ajuntament ha tret les cistelles de bàsquet; per a què els veïns no es queixen del soroll que fan els xiquets? Trist.

Treure la brossa ha estat al nostre abast, la resta, esperem que no només es quede en la denúncia que fem, sinó que se solucione per la part corresponent. Al cap i a la fi, és un servei del poble i hem de vetllar entre tots pel seu bon manteniment, ciutadans i equipaments públics.


Brossa recollida pels monitors. Foto: Cedida