Premis de recerca i de síntesi per a 13 alumnes de batxillerat i de cicles formatius

El garrofer, la crisi i una experiència de realitat augmentada al delta de l'Ebre han estat les temàtiques escollides pels guanyadors

Redacció
09 de juliol del 2014
Un moment de l'acte de lliurament dels premis.
Un moment de l'acte de lliurament dels premis. | URV
Un moment de l'acte de lliurament dels premis. Foto: URV

Els alumnes Aïda Ralda de l’Institut Roquetes i el seu treball ‘El garrofer, un arbre de la Mediterrània’; Rubén Espuny de l’Institut Joaquim Bau i el seu treball ‘La crisi financera’, i Josep Marín de l’Institut de Deltebre amb ‘La realitat augmentada: una experiència real al Delta de l’Ebre’, són els autors i els tres millors treballs de recerca que han resultat guanyadors en els Premis als treballs de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior, corresponents al curs acadèmic 2013-14, que es van lliurar ahir al campus Terres de l’Ebre. Estos premis, nou en total ja que n’hi ha tres en cada categoria, tres primers, tres segons i tres tercers, estan patrocinats pel campus ebrenc, pel Consell Social de la URV i per l’Ajuntament de Tortosa i entre altres aspectes valoren el rigor i tractament científic en el desenvolupament del treball; l'originalitat en el plantejament del tema i la metodologia emprada; la coherència, el rigor i el treball de les conclusions presentades; l'estructuració adequada del treball escrit, la presentació dels materials i l’ús adequat de recursos gràfics i de la llengua, així com la capacitat de síntesi. L’objectiu dels premis és reconèixer i fomentar l’esforç d’investigació de l’alumnat.

Pel que fa a la resta de guardons, els segons premis van ser per a kenya Loraine, Alba Closa i Estefany Herrera, de l’Institut de l’Ebre, pel seu treball ‘Biobre’; per a Anna Matamoros i Ruth Barberà, de l’Institut Montsià, per ‘Okra, SL’ i per a Mayka Muntané, de l’Institut Roquetes, per ‘Les lesions més freqüents del rem’.

Finalment, els tres tercers premis van ser per al treball ‘L’estrella de les Terres de l’Ebre’ de Marta Margalef, de l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta; per a Raül Antonio Drimbe de l’Institut Sól-de-Riu d’Alcanar, pel seu treball ‘Programació robòtica. Lego Mindstorm NXT” i per a Arantxa Mestre i Ingrid Sorribes, de l’Institut Montsià, per ‘Delta Sushi SL’.

En esta edició han participat 29 alumnes de 12 centres de secundària de les Terres de l’Ebre. Els premis es van lliurar de mans del director del Campus Terres de l’Ebre de la URV, Azael Fabregat; la Inspectora d’Educació als Serveis Territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Olga Fernández; la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tortosa, Rosa Cid, i el Representant del Consell Social de la URV, Joan Enric Carreres.