ICV demana que els veïns de Tortosa tinguen descompte a les piscines de les EMD’s

És una de les mocions que presenta el grup avui al ple | Una altra reclama una partida per fer front al repartiment d'aliments frescos entre les families de la ciutat que ho necessiten

Redacció
07 de juliol del 2014
ICV defensarà al ple d’avui al vespre que s’acorde un descompte als veïns de Tortosa que vulguen fer ús de les piscines d’estiu de les EMD’s, assumit per l’Ajuntament, per tal de pal·liar així la mancança que implica no tenir la piscina descoberta disponible des del 2011, quan va ser enderrocada. És una de les tres mocions que el grup ecosocialista ha entrat per ser debatudes en la sessió plenària de juliol.

En esta mateixa moció es demana que s’aprofite el possible acord per promocionar els actius econòmics de les EMD’s a la ciutadania de Tortosa.

Una altra moció fa referència a la demanda d’un referèndum per poder decidir quin model d’estat vol la ciutadania després de l’abdicació del rei Joan Carles I i la proclamació exprés del nou rei Felip VI. Este és un compromís que ja va anunciar ICV després de no poder arribar a un acord a la Junta de Portaveus de l’anterior Ple municipal per acordar una declaració institucional que ho demanés.

Finalment, la tercera moció gira entorn al fet que l’ajuntament de Tortosa no té prevista una partida per poder fer front al repartiment d’aliments frescos entre la gent que per motius de la situació econòmica actual no en pot disposar. El Consell Comarcal del Baix Ebre en fa arribar als habitants de la resta de la comarca que en tenen necessitat, però la ciutat de Tortosa ha de fer-ho per pròpia decisió. Per tant, ICV sol·licita que l’ajuntament incorpore una partida pressupostària per poder fer front a este fet i que les entitats socials que realitzen este servei puguen incorporar els aliments frescos en el repartiment d’aliments. Finalment, també es demana que l’ajuntament interpel·le als responsables de les grans superfícies comercials de la ciutat per a que tots els aliments frescos que llencen diàriament puguen ser recollits i repartits per estes entitats socials.