Dos pescadors austríacs capturen un silur albí de 86 quilos a l'Ebre

L'animal s'ha resistit durant més de mitja hora, però finalment ha estat capturat, a Mequinensa | Ara fa uns mesos un britànic en va pescar un altre, també albí, de 93 quilos

Redacció
30 de juny del 2014
Els dos austríacs mostren la seua captura.
Els dos austríacs mostren la seua captura. | Ajuntament de Mequinensa
Els dos austríacs mostren la seua captura. Foto: Ajuntament de Mequinensa

Dos pescadors de nacionalitat austríaca han fet una nova captura ben especial a la confluència dels rius Segre i Ebre, concretament a la coa de l’embassament de Riba-roja i ja sota el pont del Segre a Mequinensa. Es tracta d’un gran exemplar de silur, de 2,39 metres de longitud i 87 quilos de pes, i d'un marcat color groguenc, un fet poc habitual per a l’espècie. Ara fa uns mesos este diari es va fer ressó de la pesca per part d'un britànic i en el mateix sistema de pantans, d' un altre silur albí , que en aquella ocasió encara era més desaforat perquè feia dos metres i mig de llargada i 93 quilos de pes. 

No és fàcil trobar silur albins, i és per això que este era un dels objectius d'Erick Kainrath i Kraus Friedrich, els dos austríacs que ara han tingut esta sort. Porten des de 2001 practicant la pesca a Mequinensa almenys una vegada a l'any. En estos tretze anys, segons explica l’Ajuntament de Mequinensa, mai havien capturat un exemplar d'estes dimensions i molt menys albí, de manera que per als pescadors la seua captura ha estat ben especial. I això que, per la força del animal, no ha estat una tasca senzilla, ja que han hagut de batallar durant més de mitja hora per traure'l de l'aigua. Una vegada pesat i fotografiat en les instal·lacions d’EbroUrlaub, l'exemplar ha estat retornat al riu.