Les Terres de l'Ebre fan la primera V

Roger Font / Sofia Cabanes
21 de juny del 2014
Assaig de la primera 'V' a Tortosa.
Assaig de la primera 'V' a Tortosa. | Cinta Segarra
Assaig de la primera 'V' a Tortosa. Foto: Cinta Segarra

La plaça de la Corona d'Aragó de Tortosa ha estat la ciutat escollida per fer el primer assaig de la V. 

La primera V del país ha comptat amb la participació de més de 1.500 persones en un ambient plenament festiu.

"Considerem que ha estat un èxit de mobilització", ha valorat Josep Sabaté membre del secretariat de l'ANC. "Com a element simbòlic hem volgut utilitzar el color blau per enllaçar-ho amb la lluita pel riu i per la defensa del territori, per què pensem que en el procés que viu el país es important que reivindicacions com la defensa de l'Ebre hi siguen presents", ha afegit.

L'encarregada de fer els parlaments ha estat Irene Fornós, coordinadora de l'ANC a les Terres de l'Ebre, qui ha fet una crida a la mobilització ciutadana d'aquí al 9 de novembre per mantenir la cohesió social a favor consulta i del "Sí-Sí". 

En el manifest, llegit per membres de l'ANC dels tres municipis, s'ha donat a conèixer la Declaració de Juny de l'ANC, aprovada avui mateix pel Secretariat Nacional. En esta declaració s'emplaçava a la constitució d'una Taula de forces polítiques i socials, amb l'objectiu de reforçar el treball unitari i enfortir el procés durant els propers mesos. D'altra banda, l'ANC ha advertit que els propers mesos arribaran propostes de "terceres vies" i nous encaixos amb l'Estat espanyol, tot refermant que el camí que hem emprès ja no té marxa enrere. 

"Ara a les Terres de l'Ebre iniciem la campanya d'estiu cap a un 11 de setembre realment important", ha explicat Sabaté. De fet, les ANC del territori ja han reservat 60 autobusos per acudir a la V de Barcelona. 

Entre els assistents el secretari general adjunt i diputat d'ERC Lluís Salvadó. "És tot un orgull que l'ANC haja decidit començar per les Terres de l'Ebre els assajos de la V. Estic convençut que el proper 11S tornarem a batre rècords, però que encara en batrem més el proper 9 de novembre, un dia en què després que Escògia haja votat amb normalitat és impensable que als catalans ens ho prohibisquen", ha manifestat.

L' Assemblea Nacional Catalana  vol  unir la Diagonal i la Gran Via formant una V  a Barcelona el proper Onze de Setembre.