Geli i Ventura dixen sol Elena

Les dos diputades díscoles diuen que la decisió del seu company d'abandonar el grup parlamentari socialista és "precipitada col·lectivament"

Quico Sallés
18 de juny del 2014
Geli i Ventura, abans de comparèixer davant els mitjans.
Geli i Ventura, abans de comparèixer davant els mitjans. | QS/ND
Geli i Ventura, aquesta tarda al Parlament. Foto: QS/ND

Núria Ventura i Marina Geli no seguiran, de moment, les passes de Joan Ignasi Elena i no abandonaran el grup parlamentari socialista. Així ho han dit esta tarda des dels passadissos del Parlament, poques hores després que el líder d'Avancem hagi anunciat que deixarà les files socialistes a la cambra catalana. 

Per Ventura i Geli la decisió és "col·lectivament precipitada" i "irònicament masculina", en el sentit que les formes polítiques han canviat i les coses no es poden decidir en dinars o reunions concretes. Per a les dos diputades, tot just només fa una setmana que Pere Navarro va deixar la primera secretaria, un temps en el que han passat "moltes coses".

Per este motiu, les dos díscoles demanen temps i veure com evolucionen les tres candidatures que, de moment, s'han presentat i veure si hi ha una oportunitat per a la "reconstrucció". "Estem treballant amb gent de dins i de fora del partit i ara s'ha obert un procés congressual en el que veurem què hi podem fer", han apuntat totes dos, que insistixen que ara no és hora d'abandonar el grup socialista.

Ventura i Geli han admès que han parlat amb Miquel Iceta, però que "no han pactat res" i que no prendran cap decisió fins veure el resultat del procés congressual que acabarà el 19 de juliol.  "Som on som fa una setmana", han reblat i no abandonaran la bancada socialista. Ventura té previst assistir a l'assemblea d'Avancem que se celebrarà el proper 28 de juny a Sant Feliu de Codines, on es ratificarà la decisió d'Elena.