Els ajuntaments afectats consensuen una moció sobre el traçat de l’A7 i la gratuïtat de l’autopista

L'acord es traslladarà a tots els municipis, les forces polítiques presents al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Senat | També reclama que les al·legacions no siguen excusa per retardar l'obra

Redacció
13 de juny del 2014
Un moment de la reunió que ha tingut lloc este matí a la delegació del Govern.
Un moment de la reunió que ha tingut lloc este matí a la delegació del Govern. | Govern de la Generalitat
Un moment de la reunió que ha tingut lloc este matí a la delegació del Govern. Foto: Govern de la Generalitat

Els representants municipals han acordat presentar mocions als diversos ajuntaments per refermar la proposta consensuada l’abril de 2005 sobre el traçat de l’autovia A7 al seu pas per les Terres de l’Ebre, corresponent al subtram La Jana-El Perelló, tot prenent una posició conjunta que s’ha volgut plasmar este matí en una reunió presidida pel delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès. El ministeri de Foment va aprovar definitivament a l’abril el traçat interior d’esta autovia sense atendre al·legacions que els ajuntaments afectats consideren del tot essencials.

Per això, en el marc d’esta reunió s’ha acordat l’elaboració de la moció conjunta per ser aprovada per tots els municipis de les Terres de l’Ebre, les forces polítiques presents al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Senat, que demana en primer lloc “refermar l’acord de tots els partits polítics de les Terres de l’Ebre de l’abril de 2005 sobre una proposta de traçat consensuada, on es plantejaven les al·legacions a l’Estudi Informatiu presentat pel Ministeri de Foment”, segons la nota de premsa emesa pel Govern ebrenc. Així, es reclama evitar la zona de protecció d’aus, el futur aeròdrom de Santa Bàrbara, el nucli urbà de Campredó i la urbanització de Vinaixarop; i que s’aprope el traçat a l’AP7, allargant-lo fins a l’Ametlla de Mar. La moció també reclama que la presentació de les al·legacions no supose una excusa per a retardar l’execució de l’autovia A7. Mentrestant no s’inicien les obres i es pose en funcionament l’A7, els ajuntaments reclamaran de nou la gratuïtat de l’AP-7 en el tram de les Terres de l’Ebre.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre també té previst reunir-se en breu amb els representants ebrencs dels partits polítics presents al Parlament de Catalunya, per traslladar-los l’acord institucional i comminar-los a què s’hi sumen.

Xavier Pallarès ha volgut destacar que l’objectiu principal de la reunió d’este matí ha estat “mantenir el front comú institucional que es va constituir l’abril del 2005 per tal que tinguem tota la força possible per plantejar a Madrid un canvi del traçat que protegisca les zones més afectades però, sense que supose un retard en la seva execució, i alhora reclamem la gratuïtat de l’AP7 per als residents a les Terres de l’Ebre”