El Garxal, representant català a 'El Millor Racó 2014'

Repsol selecciona la llacuna entre una cinquantena de paratges catalans

Redacció
11 de juny del 2014
Bassa del Garxal
Bassa del Garxal | Gencat
Bassa del Garxal Foto: Gencat

La llacuna del Garxal, a Deltebre, ha estat escollida per la Guía Repsol com a representant de Catalunya per optar a ser "El Millor Racó 2014", juntament amb uns altres 16 enclavaments repartits per la geografia espanyola.

Per tercer any consecutiu, Guía Repsol, impulsa el concurs digital "El Millor Racó", amb l’objectiu de descobrir llocs “absolutament únics pel seu paisatge, estètica o originalitat que esquitxen el territori espanyol”. Una forma de mostrar el suport de l’empresa “al turisme nacional com a motor econòmic i social fonamental per al nostre país”,expressen en una nota de premsa.

Durant la primera fase del concurs, els usuaris de Guiarepsol.com, principals protagonistes del concurs, hi han participat activament, i han arribat a proposar un total de 1.034 llocs que aspiraven a convertir-se en candidats a "El Millor Racó 2014". En el cas de Catalunya, han estat 52 els enclavaments naturals o patrimonials suggerits pels viatgers per representar esta comunitat. Entre tots estos ha destacat la llacuna del Garxal, “per la seva originalitat i el seu bell entorn”.

Repsol destaca que “ser davant la llacuna del Garxal és contemplar la creació del món. Els sediments que arrossega el poderós Ebre guanyen terreny incessantment al mar, i formen barres, illes i llacunes com esta, que rep la visita constant de gavines, xatracs i mil aus d'altres tipus”.

La llacuna del Garxal competirà contra els altres 16 racons, seleccionats per la Guía Repsol, que representen la resta de comunitats autònomes.

A partir d'este moment, comença la fase de votacions, en la qual els internautes poden votar entre els 17 llocs seleccionats fins al 26 d'agost, data en què es donaran a conèixer les dues localitats finalistes. El 16 de setembre es proclamarà el racó guanyador, és a dir, el lloc que més suport hagi rebut per part dels usuaris.

L'emplaçament que s'emporte la victòria rebrà el reconeixement de la Guía Repsol. Es lliurarà una placa commemorativa a l'alcalde del municipi, que l'acreditarà com "El Millor Racó 2014" i es crearan continguts exclusius de l'emplaçament a Guiarepsol.com.
 
Per votar en el concurs cal accedir al web: http://elmejorrincon.guiarepsol.com