El PSC de Tortosa rebaixa al 34% el grau de compliment del PAM

L'equip de Govern de CiU ha xifrat el percentatge d'execució del Pla d'Acció Municipal en un 90% | El socialista Enric Roig acusa l'alcalde de "mentir" i el repta a un cara a cara

Redacció
10 de juny del 2014
El PSC de Tortosa ha rebaixat a un 34% el grau de compliment del Pla d’Acció Municipal (PAM), molt per sota del 90% que havia anunciat recentment l’alcalde Ferran Bel, a qui han acusat de “mentir”. El regidor i candidat a l’alcaldia a les pròximes municipals, Enric Roig, ha reptat Bel a un debat cara a cara sobre el PAM i el seu grau d’execució, tot i que Roig ja ha avançat que segurament la resposta de l’alcalde serà negativa “per amagar la seva por a ser descobert i la vergonya de reconèixer que està enganyant els ciutadans”.

Els socialistes, a més de recriminar que el no diferencia actuacions més complexes com les piscines municipals d’altres més senzilles com col·locar dues senyals al Pont de l’Estat, i que no existeix cap instrument d’avaluació i de seguiment, asseguren que de les 412 accions programades “només se n’han assolit 142, el que presenta un percentatge del 34,47%”. Les 270 restants, les dividixen en “no realitzades, impossibles de comprovar, de normal funcionament de l’Ajuntament, repetides i pendents”. A més, algunes de les accions, ha explicat Roig, no sempre han de tenir una valoració positiva o incidència en els ciutadans com és “el copagament del servei d’assistència domiciliària o l’ampliació de la zona blava”. El candidat socialista també ha volgut remarcar també “les trampes al solitari” en assegurar que l’Ajuntament compta accions ja realitzades que no consten en el PAM 2011-2015.

Quant a les actuacions, els socialistes destaquen en una nota de premsa “el fracàs de les grans promeses com la nova zona d’oci a l’antic pont del tren, la futura EMD dels Reguers, els nous passejos fluvials a banda i banda del riu Ebre, la rehabilitació del barri de Sant Jaume, la creació de més sòl industrial i comercial, la construcció de les noves piscines amb l’aparcament subterrani de la plaça Joaquim Bau”. Roig també ha lamentat que “no s’han introduït accions de promoció econòmica de la ciutat o d’acció social, malgrat la dura crisi econòmica.”