Roquetes, Jesús i Tortosa volen fer la primera gran 'V' del país als 4 camins

Les ANC convoquen a la ciutadania el proper 21 de juny a la Plaça Corona d'Aragó de Tortosa

Sofia Cabanes
10 de juny del 2014
Imatge de la futura campanya comunicativa de les ANC de Roquetes i Jesús.
Imatge de la futura campanya comunicativa de les ANC de Roquetes i Jesús. | ANC

Les ANC de Roquetes, Jesús i Tortosa preparen per al proper 21 de juny la primera ‘V’ del país com a preludi a la que es farà l’11 de Setembre a Barcelona. Serà a la Plaça Corona d’Aragó, coneguda popularment com els 4 camins. La ‘V’ es realitzarà entre la carretera que va a Roquetes i l’Avinguda de Jesús.

“L’any passat Jesús i Roquetes vam fer la cadena humana aprofitant les festes dels dos pobles i enguany vam decidir que volíem continuar fent alguna cosa junts i, a més, s’ha incorporat Tortosa. La intenció és que siga un acte massiu de territori. No sé si serà la primera V però serà de les primeres”, afirma Josep Sabaté, membre del Secretariat Nacional i de l’ANC de Roquetes.

Sabaté, que també es membre de la Comissió de l’ANC que organitza l’11 de Setembre a nivell nacional, subratlla que d’aquí a la Diada, però sobretot en vistes al 9 de novembre, “tothom s’ha de mobilitzar. S’ha d’assegurar que es fa el referèndum i s’ha d’assegurar que es guanyarà. Per tant, iniciem ara la campanya d’estiu i durant este període a tots els pobles de Catalunya es faran V o mosaics humans interpel·lant a líders mundials”, explica.

Així, el 21 de juny, 3 cercaviles sortiran des dels diferents punts marcats per les ANC per confluir totes juntes a la Plaça Corona d’Aragó. En el cas de Tortosa es sortirà des del Centre Cívic de Ferreries; a Roquetes, des del Mercat Municipal, i des de Jesús, des de la Pèrgola. Fins a la Plaça Corona d’Aragó. A més de la ‘V’ en sí, es faran parlaments i s’hissarà una estelada a la plaça.

A part d’això, les ANC de Roquetes i Jesús preparen una “sopresa comunicativa” d’aquí a l’11 de Setembre. De fet, per les xarxes socials ja corren algunes imatges referents a la quotidianitat on la ‘V’ es ben present. Encara sense desvetllar com serà la campanya, Sabaté apunta que la clau és aconseguir “que tothom es posicione. És important visibilitzar tot este suport a la independència i fer-ho d’una manera molt popular”. “Estem tots molt satisfets de com hem arribat fins aquí, però potser els 5 mesos que queden abans de la consulta són el més important del que queda. És important que tothom prengue consciència de que cal arromangar-se. No n’hi ha prou en ser independentista, cal arromangar-se”, afirma. 

A més de les ‘V’ que s’aniran fent arreu del país durant l’estiu, una altra de les activitats “d’escalfament” per a la Diada serà la creació de mosaics humans on s’interpel·larà a líders mundials.

Imatge de la futura campanya comunicativa de les ANC de Roquetes i Jesús. Foto: ANC