El PSC d'Amposta, «l'exemple a seguir» enmig la crisi del partit

Francesc Miró, apadrinat per Josep Fèlix Ballesteros, és presentat com a candidat a l'alcaldia de la capital del Montsià | Deixarà de ser alcalde de Godall a principis del mes que ve | Ballesteros: «Això de la marca blanca em sona a Mercadona»

Sofia Cabanes
09 de juny del 2014
Josep Fèlix Ballesteros ha apadrinat la presentació de Paco Miró com a candidat.
Josep Fèlix Ballesteros ha apadrinat la presentació de Paco Miró com a candidat. | S.C.
Josep Fèlix Ballesteros ha apadrinat la presentació de Paco Miró com a candidat. Foto: S.C.

El PSC d’Amposta ha presentat este migdia en un dinar a la Casa de Fusta el seu candidat a les eleccions municipals de l’any que ve, l’actual alcalde de Godall, Francesc Miró. Ho ha fet apadrinat per un dels barons territorials del socialisme català, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, qui ha definit Miró, com un “amic”.

Ballesteros, que ha vingut al Delta per “fer de teloner” i “fer pinya al voltant de la candidatura de Paco Miró”, ha reconegut el paper del PSC d’Amposta en el relleu del que ha estat en les darreres conteses candidat, Toni Espanya, cap a Miró: “no és fàcil fer aquests relleus. No es fàcil que es produeixin bé, com s’està fent aquí, i no és fàcil, a més, que es facin sense deixar gent a la cuneta, al contrari, aplegant molta gent al voltant d’un projecte il·lusionant, com s’ha fet”, ha destacat.

El paper aglutinador, fins i tot de frontissa, del PSC d’Amposta, ha estat precisament, un dels trets que s’han destacat de la presentació d’avui. Enmig d’un panorama com a mínim incert de cara les municipals del 2015 i amb la presentació a la vista d’una marca blanca socialista per part dels sectors crítics, els socialistes ampostins s’han situat com “l’exemple a seguir”. “El nostre és un partit que naix de la vocació municipal i entorn de la vocació municipal tornarem a aglutinar tot el partit. Jo n’estic convençut que així serà a aquí a Amposta, a les Terres de l’Ebre i a tot Catalunya”, ha afirmat Paco Miró.

Per la seua banda, Toni Espanya, ha recalcat, sense entrar en la crisi territorial i nacional que “malgrat les dificultats, que són públiques, a Amposta hem sabut apartar, la problemàtica nacional de la local”. “I en este sentit puc presumir que en el projecte local no hem perdut a ningú per les crisis a nivell nacional. Francesc Miró trobarà a nivell local un partit molt cohesionat amb gent que conserva la militància i altres que no, però a tots ens unix un projecte”.

De fet, els socialistes ampostins han fet valer el seu poder aglutinador al dinar que s’ha celebrat per presentar el candidat on, a més d’una vuitantena de militants i simpatitzants ampostins, hi han conviscut en un mateix espai tots els alcaldes del PSC a Baix Ebre i Montsià, el senador i cap de la gestora Joan Sabaté i la diputada Núria Ventura.

“Això de la marca blanca em sona a Mercadona”

Més contundent ha estat Ballesteros a l’hora d’opinar sobre les noves sigles que els socialistes crítics preveuen presentar a primers de juliol . “Això de la marca blanca em sona a Mercadona”, ha afirmat el també primer secretari del PSC al Camp de Tarragona. “Nosaltres sempre hem tingut un espai polític en el que gent que és del nostre partit i gent que no s’han sentit còmodes, Progrés Municipal”. “La fórmula es pot millorar? Segur. Es pot ampliar? Segur. S’ha de fer més inclusiva? Segur. S’ha de fer més plural? Probablement”, ha reconegut d’altra banda.

Pel que fa a la convocatòria d’un congrés extraordinari en el sí del PSC, com ja han reclamat líders destacats del partit, com el seu company a la federació socialista del Camp, Xavier Sabaté (de la qual n’és president) o la diputada Núria Ventura , Ballesteros s’ha limitat a respondre que este “és un procés de reflexió col·lectiva que porta el seu temps i en el que no ens podem equivocar. No ja pel bé del PSC, sinó pel bé de Catalunya. En aquest moment el nostre partit, si bé numèricament ha perdut pes, segueix sent medul·lar i central”.

Relleu imminent a Godall

Paco Miró, per la seua banda, ha avançat que no esgotarà la legislatura com a alcalde de Godall i que el canvi “serà ràpid”, “a principis del mes que ve”, ha especificat, sense voler desvetllar encara qui serà el seu successor. “Serà una persona en moltes ganes i molta il·lusió. Tot i que ho hem d’acabar de decidir amb els companys”, ha afirmat.

El nou alcaldable també ha començat a desgranar els eixos de la seua proposta per a la capital del Montsià. “Serà un projecte molt engrescador. Un projecte per un canvi serè, tranquil i seriós”. “A la ciutat d’Amposta ens falta això, serietat i fer un canvi després de 28 anys monocolors de CiU amb les seues poques llums però amb les seues moltes ombres”. Un canvi que segons Miró passa “per atendre a les persones i estar al costat de la gent”. En este sentit, una de les seues propostes és crear una oficina “per donar resposta a la gent”.” Per ajudar en els tema dels desnonaments, en l’engany de les preferents, en la pobresa energètica,....són temps en que la política cal més que mai. També s’han de fer obres però cal dedicar tots els esforços a la gent”.

Miró també vol rellançar el lideratge d’Amposta com a capital. “Amposta i Tortosa són ajuntaments que s’han dedicat a l’anar fent i que no pensen en el territori. Estem per trencar esta visió”. En este sentit també ha fet valer la companyia de Ballesteros per apuntar que Amposta pot tenir un paper als Jocs del Mediterrani del 2017, tot i que s'ha guardat els detalls per "quan toque".