Les 2 colles ebrenques se sumen a la diada castellera que ha encisat Europa

Los Xics Caleros, a Miravet, i els Xiqüel@s del Delta, a Ulldecona, contribuïxen amb els seus castells a fer gran una jornada d'èxit en la campanya reivindicativa 'Catalans Want To Vote'

Redacció
08 de juny del 2014
Els pilars finals de Los Xics Caleros i els Xiques de Cambrils.
Els pilars finals de Los Xics Caleros i els Xiques de Cambrils. | Los Xics Caleros
Els pilars finals de Los Xics Caleros i els Xiques de Cambrils. Foto: Los Xics Caleros

La campanya reivindicativa 'Human Towers for Democracy - Catalans Want To Vote' ha arribat avui al seu punt culminant amb l'actuació simultània de més de 70 colles castelleres, amb 5.000 participants, en nombroses localitats catalanes i també en set capitals europees. Les Terres de l’Ebre s’han sumat a la festa castellera amb l’actuació de Los Xics Caleros a Miravet, un lloc simbòlic perquè al municipi es va signar l’acord per la reforma de l’Estatut, on han estat acompanyats dels Xiquets de Cambrils, i també l’actuació dels Xiqüelos i xiqüeles del Delta a l’ermita d’Ulldecona. Els castelleres han volgut llançar un missatge al món: que els catalans volem decidir lliurement el nostre futur com a poble i ho han fet amb un crit democràtic, directe i clar: #CatalansWantToVote. Esta etiqueta ha estat de les més utilitzades a Twitter durant el dia d’avui.

El riu Ebre i el castell templer de fons i l’ermita de la Pietat i les seues vistes espectaculars de la Serra de Godall, la de Foia d’Ulldecona i la serralada del Montsià, han estat els escenaris privilegiats on les dos colles castelleres ebrenques s’han sumat a la diada. Amb esta iniciativa d’Òmnium Cultural, a Europa s’ha fet sentir la reivindicació del dret a decidir del poble de Catalunya.

Les colles que han ofert les seues construccions a capitals europees han estat els Castellers de Vilafranca, que han actuat a Brussel·les; la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a París; la Colla Joves Xiquets de Valls, a Londres; els Xics de Granollers, a Berlín; els Xiquets de Reus, a Ginebra; els Bordegassos de Vilanova, a Roma; i els Castellers de Sants, a Lisboa.

Podeu llegir aquí el manifest.

Los Xiqüel@s del Delta en la seua actuació a Ulldecona. Foto: Xiqüelos