L'Ajuntament de Tortosa xifra en un 90% el grau d'execució del PAM

L'alcalde Ferran Bel estima que es podrà completar el pla, amb gairebé 500 actuacions programades, en acabar l'any de mandat que resta

Redacció
06 de juny del 2014
Ferran Bel i Meritxell Roigé han passat avui balanç a l'estat del PAM.
Ferran Bel i Meritxell Roigé han passat avui balanç a l'estat del PAM. | Ajuntament de Tortosa
Ferran Bel i Meritxell Roigé han passat avui balanç a l'estat del PAM. Foto: Ajuntament de Tortosa

L’Ajuntament de Tortosa xifra en més d’un 90% el grau de compliment de les actuacions previstes pel Pla d’Actuació Municipal (PAM), el full de ruta que definix les accions a executar durant la legislatura. En l’exposició de l’estat de situació “a falta d’un any per completar el mandat municipal”, segons ha remarcat el Consistori en una nota de premsa, el resultat és que de les 499 actuacions programades, 359 (71,94%) ja han finalitzat, 92 (18,44%) estan executant-se, i 48 (9,62%) encara no s'han iniciat. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ha comparegut acompanyat de la 1a tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, ha explicat els detalls este matí en una roda de premsa.

L'alcalde ha explicat que, de fet, s’han incorporat 86 noves actuacions sobre les inicialment previstes, fet que demostra, ha dit, “el dinamisme del PAM i la proactivitat de tot l'equip de govern, ja que estan repartides en totes les àrees de gestió i afecten tots els barris i pobles del municipi”.

A tall d'exemple, entre les noves actuacions destacades en la nota de premsa emesa, hi ha la redacció del Pla Especial del centre històric Fase I, la pavimentació de diversos carrers al barri de Remolins, la creació d'un aparcament en superfície de 40 places al barri de Sant Llàtzer, la implantació del sistema de telelectura de comptadors d'aigua, l'acord amb la comunitat islàmica per al trasllat del centre de culte, les noves adquisicions de cases de la Catedral o el sanejament del call jueu.

També s'ha incorporat al PAM la rehabilitació de vestidors a l'Estadi Municipal Josep Otero, la connexió amb carril bici de les estacions de tren i bus amb la via verda, la posada en marxa d'una campanya de promoció del comerç al nucli antic, l'arranjament de tota la plaça del Teatre Auditori, els treballs per millorar els problemes d'inundabilitat al carrer Barcelona i la plaça Unió o la implantació de l'e-factura, entre altres.

Bel ha expressat la seva satisfacció per l'elevat grau d'acompliment del PAM i ha refermat la seva voluntat d'executar totes les actuacions previstes en l'últim any de mandat. També ha fet un reconeixement a tot l'equip de govern per l'esforç en la consecució dels objectius marcats.