Les obres per soterrar la línia elèctrica del Trabucador començaran al novembre

Redacció
04 de juny del 2014
Imatge de la línia elèctrica en un capvespre al Trabucador (La Ràpita)
Imatge de la línia elèctrica en un capvespre al Trabucador (La Ràpita) | Sofia Cabanes
Imatge de la línia elèctrica en un capvespre al Trabucador (La Ràpita) Foto: Sofia Cabanes

Dotze anys després de l'inici de les negociacions, la línia elèctrica soterrada a la barra del Trabucador fins a les Salines de la Trinitat, a la Ràpita, pot ser una realitat. Així ho confirmava ahir el delegat del Govern a l'Ebre, Xavier Pallarès després d'una reunió a 3 bandes amb l'empresa Infosa, que explota les salines, l'elèctrica Endesa i el mateix Govern.

Segons el calendari pactat entre totes les parts, les obres haurien de començar el 2 de novembre i "en menys d'un any", segons Pallarès "pot desaparèixer l'impacte visual de la línia elèctrica del Trabucador". Una solució que satisfà el Govern "pels perills que suposa per a les persones i per a la fauna".

La línia serà submarina i travessarà la badia dels Alfacs al llarg de 4,5 km un metre per sota del fons marí. Als dos extrems també serà soterrada. Endesa ha adjudicat les obres a l'empresa FCC Industrial i Mediterraneo Servicios Marinos per 800.000 euros i el termini d'execució és de 2 mesos. L'import de l'obra es finançarà en un 50% per Infosa, un 30% Endesa i un 20% la Generalitat.